Echipa nationala a avut ghinion la tragerea la sorti pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2010, organizat in Africa de Sud. Tricolorii au picat in grupa a 7-a, alaturi de Franta, Serbia, Lituania, Austria si Feroe. Prima clasata se califi
Echipa nationala a avut ghinion la tragerea la sorti pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2010, organizat in Africa de Sud. Tricolorii au picat in grupa a 7-a, alaturi de Franta, Serbia, Lituania, Austria si Feroe. Prima clasata se califica direct la turneul final, iar a doua va sustine un meci de baraj.

Selectionerul Victor Piturca a declarat ca grupa preliminara a CM 2010, in care a cazut Romania, este una grea, dar ca orice nationala poate pierde orice meci si ca nu exista o reprezentativa care sa castige tot. „Sa intalnesti Franta, Serbia, Austria si Lituania e foarte greu. Francezii au patru-cinci jucatori tineri de mare valoare, peste un an deja vor fi titulari certi, va fi o echipa foarte buna. Nu cred ca mai facem amical cu Franta, desi ar fi bine sa am o experienta de genul asta, pe mine nu m-ar deranja. De Serbia nu mai e nevoie sa spun, fotbalul sarb are jucatori valorosi, am avut tot timpul probleme cu ei. Acum cred ca suntem la acelasi nivel. Nici Lituania nu e o echipa de neluat in seama, iar in Feroe e o deplasare grea. Francezii joaca iar cu Lituania si Feroe. E grupa g rea, dar orice echipa poate pierde orice meci. Nu cred ca exista o echipa care sa poata castiga cu toate formatiile”, a spus Piturca. Tehnicianul tricolorilor a afirmat ca ar fi fost bine ca Romania sa fi picat cu echipe pe care le-a mai intalnit in ultima vreme. "Cine va avea un parcurs bun va avea castig de cauza. Nu mai conteaza cu cine as fi vrut. Franta e cea mai valoroasa, are prima sansa", a comentat el.

„Austria e sub Albania. Sunt adversari redutabili, ar fi fost mult mai bine in grupa a 2-a”, a fost de parere presedintele FRF, Mircea Sandu. Inainte de tragerea la sorti, Mircea Sandu a configurat o grupa preferata: Germania, Romania, Belgia, Moldova, Armenia si Luxemburg.

Dragomir: “Mama, mama, dar rau am picat”

Presedintele Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir, a declarat ca echipa nationala a Romaniei nu a avut noroc la tragerea la sorti pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2010. „Mama, mama, dar rau am cazut. Mai rau nu se putea. Si austriecii sunt puternici. Erau alte grupe mai usoare, cu Ucraina si Anglia. Aia cu Grecia era cea mai usoara (n.r.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.