Rezultatele alegerilor europarlamentare si cele de la referendumul pentru votul uninominal nu vor avea un impact semnificativ asupra economiei, avand in vedere ca investitorii par sa se fi acomodat cu turbulentele din mediul politic romanesc, conside
Rezultatele alegerilor europarlamentare si cele de la referendumul pentru votul uninominal nu vor avea un impact semnificativ asupra economiei, avand in vedere ca investitorii par sa se fi acomodat cu turbulentele din mediul politic romanesc, considera analistii agentiilor de rating. "Situatia politica din Romania este, in mare masura, incorporata in turbulentele recente legate de cursul de schimb, prin aprecierile investitorilor legate de fundamentele relativ slabite ale economiei, amplificate de politica fiscala si cea de venituri, nepotrivite", a declarat Marko Mrsnik, analist al Standard & Poor's Rating Services.
Rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European si cele de la referendum pot indica fragmentarea mediului politic al tarii, situatie care va continua cel putin pana la alegerile generale din 2008, a adaugat Mrsnik.
"Ma intreb daca infrangerea Guvernului ar fi o stire semnificativa. Cred ca este bine cunoscut faptul ca Guvernul este nepopular. Totodata, sansa schimbarii politicii economice poate fi vazuta ca pozitiva, in cazul in care modificarile ar viza intarirea politicii fiscale, reducerea deficitului bugetar si mai multe reforme structurale", a afirmat Andrew Colquhoun, analist al Fitch Ratings.
In acelasi timp, Kenneth Orchard, analist la Moody's Investors Service, este de parere ca evenimentele politice din Romania nu vor avea un impact dramatic asupra increderii investitorilor, iar perspectivele economice raman bune, sustinute si de aderarea la UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.