Becali a votat ilegal
Liderul PNG a incalcat legea dupa ce a votat cu pasaportul la sectia de votare nr. 68 din Voluntari. Observatorii Asociatiei ProDemocratia au semnalat aceasta ilegalitate a lui George Becali, desi presedintele secti
Becali a votat ilegal
Liderul PNG a incalcat legea dupa ce a votat cu pasaportul la sectia de votare nr. 68 din Voluntari. Observatorii Asociatiei ProDemocratia au semnalat aceasta ilegalitate a lui George Becali, desi presedintele sectiei de votare nu a avut nimic de obiectat. "In intervalul orar 16.00 - 21.00, politicianul candidat la un mandat de eurodeputat, George Becali, a votat, in mod ilegal, cu pasaportul, la sectia de votare numarul 68 din Voluntari, in prezenta observatorilor APD si a reprezentantilor mass-media" se arata in comunicatul ProDemocratia, citat de Mediafax. (C.A.)
Exit-poll CCSB
PD a obtinut la alegerile europarlamentare 32,7 %, conform celui realizat de CCSB, difuzat de Antena 3. Exit-poll-ul CCSB releva ca PSD a obtinut 21,40 % din voturi, PNL - 14,60 %, PLD - 6,60 %, UDMR - 6,30 %, PC - 4,20%, PNG - 4,20%, PRM - 3,60%, Laszlo Tokes - 3,30%, PIN - 1,40%, PNTCD - 0,9%, Partida Romilor Pro Europa - 0,6%. Cercetarea CCSB a avut un esantion de 8140 de alegatori din 200 de sectii de votare si este bazat pe datele culese pana la ora 18.30.
Boc: Suntem numarul unu
Presedintele PD a declarat ieri, dupa aflarea rezultatelor pentru Parlamentul European, ca democratii sunt oficial cea mai importanta forta politica. " Suntem formatiunea politica numarul unu, PD a castigat alegerile", a precizat liderul democrat. El a spus ca in urma acestui rezultat, PD va trimite 14 europarlamentari in cea mai puternica familie europeana - PPE. Boc a tinut sa arate ca democratii au obtinut un scor mai bun decat al ADA in 2004. "PD a obtinut cel mai bun scor din istoria sa si speram ca dupa numaratoare sa avem 35%", a afirmat presedintele PD. Surse din cadrul partidului au declarat ca democratii au parut surprinsi de scorul obtinut, ei asteptandu-se la mai mult. (C.A.)
Vadim demisioneaza
Liderul PRM si-a anuntat demisia din Parlament, dupa rezultatul dezastruos obtinut de partidul sau la alegerile pentru PE. Nici un parlamentar PRM nu va fi prezent in legislativul european, deoarece cu cei 4,6% se afla sub pragul electoral. Vadim a anuntat, conform Realitatea TV, ca va convoca un Consiliu National al PRM si va cere tuturor parlamentarilor sai sa demisioneze din Parlament. Presedintele PRM si-a motivat gestul, deoarece considera ca a fost furat la vot, scorul lor real fiind de peste 10%. Acesta este scorul cel mai slab inregistrat de partidul lui Vadim dupa Revolutie, fiind pentru prima data cand se afla sub pragul electoral. (C.A.)
PSD mimeaza succesul
Mircea Geoana a incercat sa-si ascunda deziluzia scorului inregistrat de PSD la alegeri, prin lansarea unor atacuri la adresa Guvernul si presedintelui. "Un Guvern slab si un presedinte avid de putere au compromis in ochii multor romani acest prim exercitiu democratic al romanilor in UE", a declarat liderul social democrat. PSD a obtinut cel mai slab scor la alegeri dupa 1989, cu doar 21,1%. Geoana a continuat insa criticile declarand ca romanii au dat un vot de blam Executivului, presedintelui si clasei politice prin neprezenta in sectiile de votare. "Autoritatea morala a premierului si presedintelui ies stirbite dupa referendum si euroalegeri", a sustinut presedintele PSD. (C.A.)
Tariceanu: "O seara minunata pentru liberali"
Liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ieri seara, dupa anuntarea exit-poll-urilor la euroalegeri, care plaseaza PNL la circa 15%, ca e o seara minunata pentru liberali, care au reusit sa depaseasca toate asteptarile. "Este o seara minunata pentru PNL pentru ca am reusit sa depasim cu mult toate asteptarile. Am demonstrat ca romanii au incredere in noi si in proiectele noastre", a declarat Tariceanu. El a adaugat ca, in ultimii trei ani, liberalii au reusit sa implineasca multe din proiectele comune: aderarea la UE si crearea de locuri de munca bine platite. "In aceasta zi istorica in care romanii si-au ales pentru prima data reprezentantii in PE, ei trimit un mesaj clar europarlamentarilor PNL: Promovati Romania!", a mai spus liderul PNL. "In aceasta seara am ridicat stacheta, dar va asigur ca la locale vom depasi aceste rezultate si vom ajunge sa dominam scena politica romaneasca", a adaugat Tariceanu. El a multumit la final candidatilor, vicepresedintilor PNL si presedintilor de filiale liberale si, in mod deosebit, sefului de campanie, secretarul general al partidului, deputatul Dan Motreanu.(R.G.)
Basescu: "Participarea slaba la referendum reflecta lipsa de incredere in clasa politica"
Presedintele Traian Basescu a declarat (citat Mediafax), duminica seara, ca participarea slaba la referendum reflecta lipsa de incredere in clasa politica, a acuzat deficiente in procesul electoral si a criticat politicienii care au indemnat electoratul sa nu voteze, apreciind drept regretabil acest fapt.
Basescu: "Referendumul e o lectie, inclusiv pentru mine"
Presedintele a mai declarat ca referendumul pentru votul uninominal este o lectie, inclusiv pentru el si a precizat ca nu va inceta sa sustina primenirea clasei politice.
Basescu: "Trebuie analizata Legea referendumului, care si-a dovedit inechitatea"
Presedintele Traian Basescu a declarat ca va trebui analizata cu atentie Legea referendumului, pentru ca votul de duminica este proba inechitatii acesteia.(MEDIAFAX)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.