Fiscul a anuntat plata ultimelor 250 de milioane de euro. Statul a iesit din actionariat.

RAFO Onesti a platit toate datoriile catre bugetul general consolidat, de 898 de milioane de lei (aproximativ 250 de milioane de euro), informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

„Agentia Nationala de Administrare Fiscala a finalizat stingerea creantelor fiscale si vamale in valoare de 8.980.495.324.160 ROL, inscrise la masa credala a SC RAFO SA Onesti. Prin platile efectuate de catre Petrochemical Holding, in numele si pe seama SC RAFO SA Onesti, in lunile septembrie si noiembrie 2007 si ca urmare a aprobarii cererilor de compensare depuse de SC RAFO SA de catre organele fiscale, toate obligatiile catre bugetul general consolidat au fost stinse integral", se spune intr-un comunicat al ANAF.

De asemenea, statul a iesit din actionariatul RAFO dupa o majorare a capitalului social cu 1,58 de miliarde de lei, prin conversia unor creante in actiuni. In urma acestei operatiuni, statul nu mai este actionar la RAFO, iar capitalul social al companiei a ajuns la 2,01 miliarde de lei (570 de milioane de euro).

Acum, actionarii sint Petrochemical Holding, cu 31,67% din capitalul RAFO, Calder-A, cu 35,98% din titluri, Balkan Petroleum, cu 20,98% din actiuni, Raglam Overseas, cu 7,5% din titluri, Tender, cu 0,69%, Prospectiuni, cu 2,27%, si Atlas Gip cu 0,47%. Actionarii companiei urmau sa discute miercuri si propunerea de majorare a capitalului cu 173,5 milioane de lei, conform prevederilor contractului de privatizare, si respectiv 653,2 milioane de lei reprezentind actiuni emise in vederea mentinerii participatiei actionarilor inregistrati inainte de majorare.