Iliescu: "Ar fi necesar un Congres extraordinar" Fara indoiala ca se impune o analiza dupa rezultatele obtinute de PSD dupa acest scrutin si cred ca o analiza se impune in perioada urmatoare la nivelul tuturor structurilor de partid. Poate si un Congres extraordinar, trebuie judecat", a spus Iliescu, comentand rezultatul partidului la scrutinul privind euroalegerile.

a€žO analiza este necesara, pentru ca este cel mai slab rezultat pe care l-a avut PSD, si asta la trei ani de zile dupa trecerea in opozitie. In 1999, la trei ani de opozitie, PDSR se lansa ca principala forta politica a tarii. Acum, iata, se zbate in jurul a 20%, a trecut in plan secund si asta trebuie sa de dea de gandit tuturor militantilor patidului", a apreciat presedintele de onoare al PSD.

El a aratat ca trebuie facuta o a€žanaliza seriosa" si despre cauzele situatiei actuale a PSD si despre cum anume sa se pregateasca partidul pentru un an electoral foarte dur.

a€žSe impune o analiza serioasa pentru toata perioada care urmeaza. PSD este singurul partid al stangii romanesti care a fost in toata aceasta perioada principalul partid politic al tarii.. Sa vedem ce anume trebuie sa relanseze partidul", a spus Iliescu.

El a aratat ca discutiile despre cine este vinovat pentru actuala situatie a PSD trebuie sa faca obiectul respectivei analize.

a€žCine e vinovat? Asta trebuie sa fie obiectul analizei. Trebuie o analiza de fond asupra partidului ca atare si care sunt factorii determinanti ai fortei PSD in raport cu electoratul...Impreuna cu totii sa gasim solutiile si caile si formele si oamenii capabili sa dea forta... asta este obiectul analizei", a spus presedintele de onoare al PSD.

Intrebat daca un Congres extraordinar ar putea oferi solutiile de iesire a PSD din actuala situatie, Iliescu a raspuns: a€žEste posibil. Un Congres extraordinar sa fie forumul in care sa se apeleze la activul de baza al partidului, sa fie si masuri care sa dea vigoare si dinamism partidului, la aceasta analiza".