Proprietarul City Grill ataca si piata hoteliera. Dragos Petrescu vrea o unitate in Bucuresti si alta la Predeal.
Structurat pe sapte niveluri, hotelul din Predeal, care va semana cu cele din statiunile montane din Austria, va avea 40 de camere, o sala de conferinte pentru circa 60 de persoane, doua restaurante, spatiu pentru schi, piscina de 60 de metri patrati si un centru de tratament si infrumusetare. Constructia va incepe in primavara anului viitor si va dura circa un an.
"Investitia va fi de aproximativ 3,5 milioane de euro, iar banii provin din credite si surse proprii. Ma astept ca banii sa fie recuperati in circa sase-sapte ani. Consider ca este suficient sa promovam din interior conceptul de hotel, avand in vedere ca in restaurantele pe care le detin in Bucuresti (n.r.- restaurantul Caru' cu Bere si sase unitati City Grill), avem aproximativ 6.000 de clienti zilnic, majoritatea de tip corporate, care doresc sa organizeze team building-uri", a declarat Dragos Petrescu, directorul executiv al retelei City Grill/Caru' cu bere pentru Mediafax.
Omul de afaceri a cumparat in 2006 si fostul sediu al Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti, situat pe bulevardul Pache Protopopescu din Bucuresti. Cladirea va adaposti in viitorul apropiat un restaurant si un centru de business sau un hotel, o decizie in acest sens urmand sa fie luata in decurs de cateva luni. Investitia este estimata la 3,5 milioane de euro.
Petrescu pune la bataie 2-3 milioane de euro si pentru un hotel de trei stele in Bucuresti, care sa aiba tot 30- 40 de camere.Buongiorno, o noua retea de restauranteCompania Trotter Prim, dezvoltatorul lantului City Grill, a lansat o noua retea de restaurante, Buongiorno. Prima unitate de acest tip a fost deschisa de curand, in zona Piata Victoriei din Bucuresti, dupa investitii de 1,5 milioane de euro. "Planurile de dezvoltare a lantului Buongiorno prevad deschiderea a 10 restaurante in Bucuresti, in urmatorii trei ani, in urma unor investitii de patru milioane de euro", spune Petrescu.
Investitia medie pentru deschiderea unui restaurant Buongiorno se ridica la 200.000 - 400.000 euro, acest tip de unitate adresandu-se persoanelor cu venituri de peste 400 de euro lunar. Pentru campania de promovare a noului brand vor fi investiti 100.000 euro, pana la sfarsitul lui februarie 2008.
Anul viitor, compania va deschide sase unitati sub brandurile City Grill si Buongiorno. Reteaua de restaurante mizeaza pe o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, in crestere cu patru milioane de euro fata de rezultatele financiare prognozate pentru acest an.
In totalul incasarilor, brandul Buongiorno va contribui anul viitor cu circa doua milioane de euro, potrivit estimarilor proprietarilor.
In 2007, Trotter Prim estimeaza o cifra de afaceri de peste 11 milioane euro.
Portofoliul Trotter Prim include, la trei ani de la lansare, sase restaurante City Grill, doua cafenele City Cafe si Caru' cu Bere, inchiriat pe o perioada de 10 ani in baza unui parteneriat cu proprietarul.