De multe ori, nu stim de ce ne simtim foarte bine in preajma unor anumiti oameni si de ce pe altii nici nu-i putem suporta. Sunt persoane care nu se inteleg bine cu aproape nimeni. De ce se intampla acest lucru? Prima impresie este cea mai important
De multe ori, nu stim de ce ne simtim foarte bine in preajma unor anumiti oameni si de ce pe altii nici nu-i putem suporta. Sunt persoane care nu se inteleg bine cu aproape nimeni. De ce se intampla acest lucru? Prima impresie este cea mai importanta, pentru ca influenteaza creierul, in mod instinctiv, sa produca o reactie de repulsie sau de placere. Aproape 70 la suta din mesajele pe care le transmitem celorlalti sunt non-verbale: expresie, gesturi, priviri. Putem sa reparam felul in care ne vad ceilalti? Psihologii spun ca o buna metoda pentru acest lucru este sa ne inregistram pe video si sa ne observam comportamentul, sa ne vedem, sa ne auzim, sa ne analizam.
Chiar si dupa o scurta conversatie de cateva minute cu o persoana pe care abia am cunoscut-o, ajungem la concluzia ca acea persoana are ceva care ne place sau nu, fara sa ne motivam alegerea. Se pare ca prima impresie are o mai mare importanta decat credem, spun sociologii. Informatia non-verbala pe care o transmite o persoana ne comunica multe lucruri. De exemplu, stilul de imbracaminte ne arata daca acea persoana este conservatoare, non-conformista, timida, stearsa sau simpatica, spun psiholog ii. De aceea, ei ne recomanda sa fim foarte atenti la aspectul nostru atunci cand cunoastem o persoana importanta. Chiar daca nu cunoastem personal pe cineva, cum este cazul personalitatilor, marea majoritate dintre noi si-a facut o opinie despre acea persoana. Victoria Beckam, Fernando Alonso sau Paris Hilton sunt personalitati cu o oarecare faima de antipatici. In afara trasaturilor fizice, care pot sa placa sau nu, limbajul verbal si non-verbal transmis prin ajutorul mediilor de comunicare in masa ne-au ajutat, poate subiectiv, sa ne facem o parere. Numai ca prima impresie, fie ea buna sau proasta, este foarte greu de inlaturat. Psihologii spun ca femeile sunt mai intuitive decat barbatii, ceea ce inseamna ca isi fac pareri cat mai apropiate de realitate, spre deosebire de barbati, care au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la o concluzie.

Starnesc repulsie persoanele care socializeaza cel mai putin
Psihologii dau cateva exemple de persoane care pot cauza o impresie proasta inca de la inceput.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.