Cel mai inalt parc eolian din Europa, aflat la o altitudine de 1.230 de metri si intins pe 100 de hectare, ar putea fi infiintat in comuna Marisel, judetul Cluj, in urma unei investitii estimate la 64 de milioane de euro, transmite corespondentul MED
Cel mai inalt parc eolian din Europa, aflat la o altitudine de 1.230 de metri si intins pe 100 de hectare, ar putea fi infiintat in comuna Marisel, judetul Cluj, in urma unei investitii estimate la 64 de milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX. Consiliul Local Marisel a semnat vineri contractul de asociere pe 49 de ani cu firma clujeana Ramina Eol, care prevede construirea, pe o fosta pasune, a 18 turnuri eoliene si darea lor in folosinta la inceputul anului 2010. Puterea totala a turnurilor eoliene va fi de 45 de MW. Potrivit administratorului Ramina Eol, Toader Gherman, firma se obliga prin contract sa achite Consiliului Local Marisel o cota de asociere de 11%, dar nu mai putin de 200.000 de euro pe an. In termen de zece zile de la semnarea contractului de asociere, Ramina Eol va trece la efectuarea masuratorilor de vint in zona vizata pentru parcul eolian, procedura urmind sa dureze maximum 12 luni. Cel mai inalt parc eolian din Europa este in Franta, la o altitudine de circa 1.000 de metri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.