Mihai Razvan Ungureanu urma sa fie anuntat ca director al Serviciului de Informatii Externe in aceasta dimineata.

Seful statului intentioneaza sa anunte, in aceasta dimineata, chiar inainte de a se urca in avionul care-l va duce spre Madrid, numele noului sef al spionajului romanesc, in persoana fostului ministru al Afacerilor Externe Mihai Razvan Ungureanu.

Traian Basescu a anuntat, inca de saptamina trecuta, ca, la plecarea in vizita de stat in Regatul Spaniei, va comunica numele noului director al SIE. In aceasta perioada s-a vehiculat si numele vicepresedintelui PSD Cristian Diaconescu pentru sefia SIE. El s-a aratat dezinteresat de aceasta functie. Conform unor surse din PNL, liberalii din toate gruparile par sa-l sustina, la nivel declarativ, cel putin, pe Ungureanu.

O parte dintre ei au dat insa citeva semnale ca nu sint de acord cu aceasta numire pe care o vor bloca de la nivelul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. PNL detine majoritatea membrilor CSAT, unde deciziile se iau prin consens. Or, impotrivindu-se fie si numai doi membri din partea PNL, propunerea sefului statului pica. Daca ar obtine acceptul intregului CSAT, Traian Basescu nu ar mai avea nevoie, teoretic, si de votul Parlamentului. Presedintele s-ar putea baza pe lacunele legislative existene. Constitutia impune prezentarea candidatului la sefia SIE in Parlament, in timp ce legea de organizare si functionare a serviciului spune ca este suficienta aprobarea lui doar in CSAT.