Buster Keaton a fost unul dintre marii comici ai secolului XX. Actor, scenarist si regizor de maxim talent, el este singurul artist comic capabil, probabil, a se compara cu Charlie Chaplin. „The General“ („Mecanicul“) este ti
Buster Keaton a fost unul dintre marii comici ai secolului XX. Actor, scenarist si regizor de maxim talent, el este singurul artist comic capabil, probabil, a se compara cu Charlie Chaplin. „The General“ („Mecanicul“) este titlul celui mai bun film al sau, ce poate fi notat astazi pe site-ul www.gardianul.ro drept cel mai bun film al tuturor timpurilor.

„Mecanicul“ este o comedie muta, plasata in epoca Razboiului de Secesiune. Johnny Gray (Buster Keaton) e un inginer de cai ferate pe care armata a refuzat sa-l inroleze, considerand ca profesia il face mult mai valoros acasa. Logodnica sa Anabelle (Marion Mack) ii pune insa in vedere ca ar face bine sa se alature trupelor daca doreste sa o mai vada vreodata. Chestie pe care evident ca el nu o poate face. Si asa trece un an. Tatal logodnicei sale, soldat confederat, este ranit pe front, iar Anabelle pleaca sa il viziteze cu un tren al armatei. Trenul cu care calatoreste, taman trenul mult iubit al lui Johnny (numit The General, de unde titlul filmului), este atacat si deturnat de spionii inamici. Asa ca Johnny Gra y, inginer de cai ferate pe care armata nu l-a vrut, pleaca sa-si recupereze iubita, locomotiva favorita si armata statului Tenesse. Acum, cu ce prinzi un tren in secolul XIX? Cu un alt tren, fireste. Spectaculoasa cursa a celor doua locomotive este punctul de atractie al filmului. Imagini spectaculoase, cascadorii periculoase, o reconstituire colosala a prabusirii unui pod, Keaton nu a precupetit nici un efort pentru obtinerea unui efect maxim.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.