Senatorul a declarat, la iesirea de la vot, ca spera totusi ca UDMR sa treaca pragul electoral de 5%. "Am votat pentru PE, consider ca e un moment extrem de important pentru comunitatea maghiara din tara noastra. Este pentru prima data cand ungurimea
Senatorul a declarat, la iesirea de la vot, ca spera totusi ca UDMR sa treaca pragul electoral de 5%. "Am votat pentru PE, consider ca e un moment extrem de important pentru comunitatea maghiara din tara noastra. Este pentru prima data cand ungurimea din Romania este divizata. Se incearca a se aduce modelul din Ungaria in Romania. Din pacate, pentru domnul Tokes si pentru FIDESZ, interesele personale sunt mai importante decat cele ale colectivitatii", a aratat Frunda. Senatorul a aratat ca se bazeaza pe intelepciunea maghiarilor pentru ca UDMR sa salte deasupra pragului de 5%, ceea ce ar da "sansa pastrarii comunitatii unite", dar si o sansa la alegerile parlamentare de anul viitor". Pe de alta parte, Frunda a anuntat ca nu a votat la referendumul pentru introducerea votului uninominal intrucat varianta propusa de presedintele Traian Basescu este defavorabila maghiarilor din Romania. Potrivit acestuia, in aceasta varianta, daca nu va fi prag electoral, Uniunea va avea maximum sase senatori si 12 deputati. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.