Pentru Teatrul Tandarica continua sa ploua  cu premii. In perioada 5-9 noiembrie, a avut loc la Galati, editia a XV-a a Festivalului International de Papusi, "Gulliver" la care au participat trupe din Romania, Republica Moldova si Franta.
Pentru Teatrul Tandarica continua sa ploua  cu premii. In perioada 5-9 noiembrie, a avut loc la Galati, editia a XV-a a Festivalului International de Papusi, "Gulliver" la care au participat trupe din Romania, Republica Moldova si Franta. Teatrul Tandarica a intrat in competitie, cu spectacolele "Cei trei purcelusi" (in regia lui Mihai Gruia Sandu), "Alba ca zapada" si "Candid", ambele purtand semnatura lui Cristian Pepino. Juriul, condus de criticul Mariu Zarafescu,  a decernat spectacolului "Candid" mai multe premii: "Premiul pentru regie" - Cristian Pepino, premiul pentru interpretare feminina actritei Liliana Gavrilescu (ex-aequo), premiul pentru interpretare masculina pentru actorul Mihai Dumitrescu (ex-aequo), premiul pentru scenografie (ex-aequo) pentru costume doamnei Cristina Pepino si pentru papusi si animatie digitala domnului Cristian Pepino precum si Marele Premiu. Aceasta versiune este o adaptare libera a nuvelei lui Voltaire si reprezinta revenirea lui Cristian Pepino la un material de constructie drag lui, dar pe care nu l-a mai folosit in ultimii ani, lemnul, dar este si o demonstratie de folosire a tehnicii digitale cu elementele traditionale ale papuseriei.    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.