PUTIN ACUZÃ…. Decizia principalei organizatii de monitorizare a alegerilor din cadrul OSCE (ODIHR) de a nu se deplasa in Rusia la legislativele de duminica a fost dictata de Washington, a acuzat presedintele rus, Vladimir Putin, citat de AFP. La 16 noiembrie, OSCE, principala organizatie de monitorizare a alegerilor din Europa, a anulat misiunea celor 70 de observatori pentru ca autoritatile ruse nu se grabeau deloc sa le acorde vizele necesare.


SUPÃ…RAT. Presedintele venezuelean, Hugo Chavez, a anuntat inghetarea relatiilor Venezuelei cu Spania, informeaza AFP. Chavez spune ca decizia sa ramane in picioare pana cand regele Juan Carlos, care i-a cerut sa taca in timpul unui summit desfasurat in Chile, isi va prezenta scuze pentru "iesirea" sa. Chavez nu a precizat consecintele exacte ale inghetarii relatiilor cu Spania.


FÃ…RÃ… CONCESII. Rusia nu intentioneaza sa divizeze grupul Gazprom in companii de productie, transport si distributie a gazelor naturale, asa cum ar dori UE. Anuntul a fost facut de vicepremierul rus Serghei Ivanov, citat de agentia RIA Novosti, preluata de Mediafax. "Este o incercare de a exercita presiuni asupra noastra, pentru a ne obliga sa facem concesii nejustificate", a mai spus oficialul rus. El a adaugat ca Rusia este pregatita sa semneze contracte pe termen lung pentru furnizarea de energie, la pretul pietei.