Reprezentanta din Romania a companiei va ajunge la peste 1.500 de salariati in anul 2008.

Grupul Holcim, unul dintre liderii mondiali in productia si distributia de ciment, va scoate la concurs in Romania aproape 150 de posturi pina la sfirsitul lui 2008, in majoritatea departamentelor. In prezent, compania numara in jur de 1.400 de angajati, la sediul central si in cele 24 de puncte de lucru din tara. „In anul 2008 preconizam ca vom avea in jur de 100 de posturi vacante, in domeniile productie, vinzari, calitate si in cel tehnic. In momentul de fata avem 22 de posturi vacante in domeniile financiar-contabil, achizitii, calitate, tehnic, project management si productie", a declarat Nicoleta Ionila, human resources specialist la Holcim Romania.

Printre joburile scoase la concurs in aceasta perioada se numara si unele de conducere, cum ar fi manager proiect agregate sau responsabil achizitii terenuri. Pentru prima pozitie se cer studii superioare de profil tehnic si o experienta de minimum trei ani in managementul de proiect sau in coordonarea unei statii de producere agregate.

Managerul de proiect va trebui sa coordoneze toate actiunile legate de amplasarea unui nou punct de lucru, adica evaluarea financiara, negocierea si achizitionarea terenului necesar si mentinerea relatiei cu comunitatea si cu autoritatile locale.

Responsabilul de achizitii de terenuri trebuie sa aiba minimum doi ani de experienta profesionala in domeniul tranzactiilor imobiliare de terenuri, potrivit companiei. Se mai cer studii superioare si o buna cunoastere a legislatiei in domeniu.

Pentru cele peste 22 de pozitii vacante in prezent, Ionila spune ca CV-urile, alaturi de scrisoarea de intentie, pot fi depuse, intr-un termen de maximum doua saptamini, la departamentul de resurse umane al companiei. Aceasta spune ca, pe linga cerintele specifice legate de studii sau de experienta, exista si standarde legate de personalitate.

„Sint posturi pentru care studiile si experienta sint foarte importante, cum ar fi de exemplu cele din domeniul calitatii sau din domeniul tehnic. Foarte importante pentru noi sint insa calitatile viitorilor angajati. Ne dorim oameni dedicati, care pun pasiune in ceea ce fac, dornici sa se dezvolte si sa contribuie la performanta companiei", spune reprezentanta de la Holcim Romania.

In ceea ce priveste beneficiile, Ionila a dat exemplul citorva elemente de stimulare a angajatilor, cu exceptia salariilor, care sint confidentiale. „Fiecare dintre angajatii nostri beneficiaza de un program individual de dezvoltare profesionala si personala. Trainingurile pe care le oferim acopera domenii variate si vizeaza atit dezvoltarea competentelor specifice postului ocupat, cit si a unor abilitati generale, de tipul comunicarii, rezolvarii conflictelor sau managementului timpului", a declarat specialistul HR de la Holcim.