Peste 600 de suporteri stelisti si dinamovisti au ajuns, såmbata seara, la sediul sectiilor 14, 15, 18, 20, 21, 22 si 25 Politie. Aici, peste 400 de persoane au fost amprentate si fotografiate pentru a fi introduse in baza de date existenta la
Peste 600 de suporteri stelisti si dinamovisti au ajuns, såmbata seara, la sediul sectiilor 14, 15, 18, 20, 21, 22 si 25 Politie. Aici, peste 400 de persoane au fost amprentate si fotografiate pentru a fi introduse in baza de date existenta la Politia Capitalei inca de la inceputul anului. Liga suporterilor dinamovisti a inceput sa strånga marturii despre presupusele abuzuri ale fortelor de ordine si are de gånd sa dea Jandarmeria in judecata.

Derby-ul Steaua - Dinamo, incheiat cu victoria la limita a ros-albastrilor, a fost marcat de actele reprobabile ale fanilor celor doua echipe. Mai multe masini, printre care si una a Politiei, au fost vandalizate in urma ciocnirilor dintre suporterii stelisti si fortele de ordine inaintea startului partidei. Ultrasii din Ghencea au vrut sa atace un grup de dinamovisti, dar au fost impiedicati de jandarmi si astfel a izbucnit razboiul. Initial, oamenii in uniforma au fost nevoiti sa se retraga pe stradutele dintre blocuri pentru a se regrupa, dar apoi au contraatacat si i-au imprastiat pe huligani. La randul lor, dinamovistii si-au dat in petec in interiorul stadionului, acolo unde erau p rotejati de furia stelista. “Cainii” au aprins zeci de torte pe care le-au aruncat in teren si spre rivalii din tribune. Nici fanii clubului din Ghencea nu au fost mai cuminti, in special cei grupati la Peluza Sud, care au aprins cateva fumigene si torte. Arbitrul Alexandru Deaconu a fost nevoit sa intrerupa jocul in doua randuri, timp de opt minute, din cauza vizibilitatii scazute. Dupa ce si-au terminat arsenalul ilegal de torte, dinamovistii au rupt scaunele din sectorul unde stateau.

Fanii dinamovisti dau jandarmii in judecata
La finalul meciului, fortele de ordine si-au luat revansa. Huliganii au fost bagati in dube si dusi la Politie. Dinamovistii sustin ca multi dintre ei au fost retinuti pe nedrept. “Am fost tinuti 40 de minute in stadion, timp in care afara s-au strans aproximativ 200 de politisti, jandarmi si agenti de paza, formand culoare fie de iesire din stadion, fie de 'acces>> catre dubele jandarmeriei. Am fost obligati sa iesim unul cate unul, aproape 2.000 de suporteri dinamovisti pe poarta rotativa, ca niste infractori, obligati sa ne inghesuim pentru trierea de afara. Aceasta operatiune a durat mai bine de doua ore, iar in dube au fost bagati fanii dupa principiul 'nu-mi place de fata ta>>... De la colegii care au fost urcati in dube si dusi, apoi, la sectiile de politie am aflat ca au fost amprentati si fotografiati exact ca niste infractori, fara ca macar sa li se prezinte acuzatiile care li se aduc”, s-a scris pe dinamomania.net. Liga suporterilor dinamovisti strange marturii despre presupusele abuzuri ale fortelor de ordine si vrea sa dea Jandarmeria in judecata.

Ultrasii au introdus tortele printr-un canal de scurgere
Suporterii dinamovisti nu au fost speriati de faptul ca au fost filmati de Jandarmerie. Din contra, ultrasii au sfidat fortele de ordine, afisand un banner pe care scria: “Filma-ti-ne!!! Detinem rolul principal!”. Multi dintre ei vor primi citatii pentru a da explicatii in legatura cu incidentele din timpul meciului. Potrivit unei informatii aparute pe fanatik.ro, “cainii” au bagat arsenalul de torte si fumigene printr-un canal de scurgere aflat in peluza in care au fost cantonati, reusind, astfel, sa insele vigilenta fortelor de ordine!. La meciul cu Rapid s-a spus ca suporterii dinamovisti au introdus elementele pirotehnice in genti aruncate peste gardul de la Peluza “Catalin Haldan”.

'Cainii rosii>> raman fara fani pe teren propriu
Evenimentele petrecute la derby-ul Dinamo-Rapid, in urma cu doua saptamani, s-au repetat la confruntarea dintre eternele rivale din Ghencea si Soseaua Stefan cel Mare. Astfel, Rapid are la activ o etapa de suspendare a terenului propriu, iar Dinamo - doua, care vor intra in vigoare incepand cu etapa de la sfarsitul acestei saptamani. Dupa zecile de torte aprinse sambata seara, care au dus la oprirea in doua randuri a jocului, Steaua se va alege cu o suspendare din partea Comisiei de Disciplina, cel mai probabil, de doua etape, iar Dinamo - cu inca o pedeapsa. Foarte probabil, fiind re-re-recidivisti, campionii vor evolua cu spectatori in „Groapa” abia pe la mijocul returului.

Media de varsta a huliganilor scade dramatic
Evenimentele de sambata seara survin doar la cateva zile de la incidentele de pe parcursul meciului Romania - Albania. Atunci, unii suporteri au dat foc ziarelor si au rupt scaunele cu care au aruncat apoi inspre organizatori si fortele de ordine. 21 de tineri au fost amendati, iar un altul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj. Este socanta in primul rand varsta scandalagiilor. Cei mai multi dintre suporterii sanctionati atunci sunt elevi de 14-15 ani. Mai mult, printre cei filmati pe stadion in timp ce aprindeau fumigene, incercau sa rupa gardul care ii despartea de teren sau distrugeau scaune, au fost si copii de 11-12 ani. Pana acum au fost impartite amenzi de peste 15.000 de lei.

Luptele dintre suporteri si fortele de ordine, minut cu minut

Meciul de sambata seara era cunoscut cu grad mare de risc de catre toate institutiile menite sa asigure si sa restabilieasca ordinea publica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.