In Elvetia exista la ora actuala 129 miliardari in franci elvetieni, informeaza saptamanalul "Bilan" in ultimul sau clasament anual. Anul trecut nu erau decat 118. Suedezul Ingvar Kamprad, fondatorul companiei IKEA, ramane in fruntea listei,  cu
In Elvetia exista la ora actuala 129 miliardari in franci elvetieni, informeaza saptamanalul "Bilan" in ultimul sau clasament anual. Anul trecut nu erau decat 118. Suedezul Ingvar Kamprad, fondatorul companiei IKEA, ramane in fruntea listei, cu o avere de 36 miliarde franci elvetieni, cu 10 miliarde mai mult fata de anul 2006. Familile elvetiene Oeri si Hoffman, proprietarele companiei farmaceutice Roche, isi pastreaza locul al doilea pe lista publicata de "Bilan", in ciuda pierderii a circa 2 miliarde franci elvetieni pe piata bursiera. Dinastia olandeza Brenninkmeijer apare de data aceasta pe pozitia a treia, gratie profiturilor mari obtinute ca urmare a investitiilor in energiile alternative. Femeia cea mai bogata din Elvetia este Charlene de Cavalho-Heineken. Are o avere evaluata la 7 miliarde franci, dobanditi din afacerile profitabile ale celor 117 braserii pe care le detine in Elvetia si nu numai.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.