Rata de schimb dolar-euro nu este justificata economic, intrucat economia americana este mai puternica decat situatia reflectata de cursul valutar, a declarat, sambata, Lorenzo Bini Smaghi, membru in conducerea Bancii Centrale Europene (BCE), transmi
Rata de schimb dolar-euro nu este justificata economic, intrucat economia americana este mai puternica decat situatia reflectata de cursul valutar, a declarat, sambata, Lorenzo Bini Smaghi, membru in conducerea Bancii Centrale Europene (BCE), transmite Reuters. "Sunt convins ca economia americana este mai puternica decat reflecta ratele de schimb valutar. Piata trebuie sa inteleaga ca aceste cotatii nu reflecta exact fundamentele economice", a afirmat Smaghi, informeaza Mediafax. Euro a atins, vineri, un nou maxim istoric de 1,4966 dolari pe unitate, iar in ultimele trei luni s-a apreciat cu 5% fata de un cos al celor mai importante valute.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.