Aflati in prima lor vizita in statul african, printul de Wales si ducesa de Cornwall au transformat calatoria intr-o vacanta.

Printul Charles si ducesa Camilla efectueaza prima lor vizita in Uganda. Pe timpul periplului, ei au renuntat la alura rigida de membri ai familiei regale si s-au transformat in simpli turisti, veseli si curiosi. Ei au vizitat principalele atractii ale statului african si au facut o plimbare cu barca pe Nil. Aici, Camilla s-a aratat extrem de radioasa si a fotografiat mereu grupul de jurnalisti, veniti pe malul fluviului sa o intervieveze. „Avem de strabatut doar 4.500 de mile pina la capatul celalalt al fluviului. Ne vedem pe partea cealalta!", a glumit ea cu reporterii.

Inainte de sosirea cuplului regal, autoritatile ugandeze au alungat toti crocodilii aflati pe traseul urmat de vizitatori pentru a evita orice accident nefericit. Totusi, Charles si Camilla au putut admira alte animale rare din fauna locala, precum vidrele sau vulturii de mare. La intoarcere, cei doi „turisti" s-au aratat extrem de incintati de peisajele vazute. Ducesa de Cornwall a declarat chiar ca a stat tot timpul cu camera de filmat pornita, pentru a duce acasa imagini de pe meleagurile africane.

Inainte de plimbarea pe Nil, Charles si Camilla au vizitat o scoala, situata la 60 km vest de orasul Kampala. Aici, elevii au simulat accidente rutiere, pentru a-si demonstra priceperea in acordarea primului ajutor. De asemenea, printul a trecut printr-o suburbie din Kampala, unde a dat mina cu localnicii si a facut o baie de multime. Desi s-au comportat ca doi turisti, Charles si Camilla nu au trecut neobservati. Grupuri mari de curiosi i-au intimpinat prin toate locurile vizitate, i-au aclamat si s-au inghesuit sa-i salute.

Si regina Elisabeta a II-a se afla in aceasta perioada in Uganda, unde participa la summitul Commonwealth-ului. Ea a prezidat intrunirile organizatiei, insa discutiile au fost umbrite de excluderea Pakistanului din Commonwealth. Este pentru prima data in istorie cind printul Charles si regina Elisabeta sosesc in vizita intr-o tara de peste Ocean, in aceeasi perioada. Potrivit analistilor, gestul ar putea fi o tentativa a lui Charles de a convinge delegatii Commonwealth-ului sa-i incredinteze presedintia Organismului dupa ce va urca pe tron.

In prezent, regina este lidera Commonwealth-ului, insa presedintia nu va fi trecuta mai departe printului mostenitor decit cu aprobarea reprezentantilor din toate statele membre.