Filmul lui Alexandru Solomon “Cold Waves. Razboi pe calea undelor” vorbeste despre masurile drastice luate de regimul comunist pentru a anihila sectia romana a postului Radio Europa Libera. Coloana sonora, “Riders on the storm&rdqu
Filmul lui Alexandru Solomon “Cold Waves. Razboi pe calea undelor” vorbeste despre masurile drastice luate de regimul comunist pentru a anihila sectia romana a postului Radio Europa Libera. Coloana sonora, “Riders on the storm” (The Doors), alaturi de marturiile unora ca Monica Lovinescu, Doina Cornea sau Neculai Constantin Munteanu impresioneaza si emotioneaza pe masura. Demersurile Securitatii, din ordinele lui Ceausescu, au facut mult rau, insa, nu au reusit sa destabilizeze postul de radio infiintat de americani in anii '50, la Munchen, pentru propaganda. Cea mai grea perioada prin care a trecut Europa Libera a fost aceea a anilor '70-'80.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.