SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
MILIOANELE DE FEMEI din Romania condamnate pe viata. Nu la inchisoare, ci la conditia de "casnica". Condamnate sa indure niste mariaje fara nici un orizont. Marginitele binefaceri ale vietii "la curte", presiunile unei familii cu oranduieli si convingeri de clan feudal, ulitele aceluiasi cartier, noroaiele acelorasi uliti, infinitul acelorasi noroaie.. Si consolarea ca, fata de femeia intemnitata pe viata, care nu asteapta nimic, nici mai binele dar nici mai raul, casnica are motive sa spuna ca putea fi si mai rau.


NELUAREA IN SEAMA, la oamenii deprinsi sa fie cinstiti ca prezente de marca, la cei care s-au bucurat pana nu de mult de faima mondiala, care au stat la masa cu mai marii lumii, duce la solutii de viata grotesti. Un solist de opera, foarte selectiv candva cu invitatiile in palate si ambasade, e chemat in juriile unor emisuni tv imunde, la canale de mana a doua si se duce. Nu refuza nici serbarile scolare. Raspunde la cele mai modeste luari in seama, constatand, cu un soi de disperare mocnita, ca si acestea sunt tot mai rare. Asa se intampla cu toti cei pentru care succesul a parut sa vina de la sine, care n-au luptat din greu pentru glorie. Sunt vulnerabili, mult mai vulnerabili decat artistii afirmati numai pe plan local, la uitare. La artisti, pregatirea pentru moarte are alte ritualuri. Doamne, si ce-l mai admiram pe celebrul bariton! As vrea sa-i pot spune: Gata, s-a terminat, fii demn, adu-ti aminte ca iesirea din scena e mai importanta ca intrarea!


NI SE SPUNE CE nenorocire a dat peste un cunoscut: l-a calcat trenul. In linistea care se asterne dupa trista veste, mesagerul face o precizare: in Albania. Si ascultatorii se mira exagerat: In Albania?!!! Ca si cum un accident de tren in Anglia sau in Franta ar fi avut un cu totul alt inteles.


DESPRE ULTIMUL TIP DE ARMA automata, prezentatorul ei de la Discovery spune ca are "o tehnologie prietenoasa". Poti sa mori ciuruit de o mitraliera cu un design rafinat, dar parca e mai bine de una cu o tehnologie prietenoasa, cu un incarcator plin de tandrete si gloante cordiale.


S-A TAIAT PANGLICA rosie la primul Institut de frumusete sufleteasca. Nu se umbla la buze, la sani si la fese, ci la trairi. In sali special amenajate, sentimentele se antreneaza, se rafineaza iar acolo unde sunt mici si lispite de relief se fac implanturi de simtire. Singurele operatii estetice, unde are si chirurgul de lucru, se fac la zambete. Doamnelor, care rad ca proastele din orice, li se cos colturile gurii. Cel mai solicitate sunt salile de forta sufleteasca pentru femeile divortate si cabinetele de corectare a instinctelor primare.