Peste 70% dintre britanici nu ar cumpara telefonul Apple iPhone din cauza pretului ridicat (555 dolari) si doar 2% dintre cei chestionati ar cumpara aparatul de Sarbatori, arata un studiu GfK NOP, citat de pagina de Internet cellular-news.com. Persoanele chestionate au raspuns in proportie de 72% ca terminalul Apple iPhone este prea scump si ca nu l-ar cumpara din acest motiv. Potrivit studiului GfK NOP, 75% dintre cei chestionati au spus ca au auzit de marca Apple.
Doar 2% au raspuns ca ar include iPhone printre cadourile de Craciun, 5% au spus ca le place iPhone, dar ca exista si alte telefoane pe care le-ar achizitiona, 26% au raspuns ca le place Apple iPhone, dar il considera prea scump, iar 46% au spus ca nu ar cumpara niciodata aparatul la pretul acela. Aproximativ 8% dintre participantii la sondaj au spus ca nu le place deloc iPhone, iar 12% au declarat ca nu au auzit de iPhone si ca nu ii intereseaza. "Istoria Apple arata ca firma stie sa faca lucruri magice atunci cand vine vorba de marketing si dezvoltarea produselor. Chiar si asa, iPhone inca nu a capturat imaginatia publicului britanic. Febra iPhone este mare, dar cercetarea noastra arata ca oamenii considera pretul ca fiind nejustificat de mare. In Marea Britanie oamenii nu sunt obisnuiti sa cheltuiasca mai mult de 200 de lire pentru un telefon", a declarat analistul din cadrul GfK NOP, Richard Jameson.
In Marea Britanie, telefonul Apple iPhone costa 269 lire (555 dolari), pe baza unui contract pe 18 luni in valoare de cel putin 35 de lire pe luna.