In comunele bogatilor de la marginea Capitalei, apatia a fost maxima. George Becali si Cristian Tintareanu au fost printre putinele VIP-uri care au venit la urne.Actiunea politica a lui Gigi Becali poate firezumata in doua cuvinte: pac-pac! Gigi Becali, presedintele PNG, a aparut in fata sectiei de votare la ora 11.30, dupa ce partidul ii anuntase prezenta la 8.30. O gramada de reporteri si fotoreporteri si cameramani l-au inconjurat imediat, spre evidenta sa placere. A intrat in sectia pentru alegerile europarlamentare, iar cind a dat sa puna buletinul de vot in urna, un fotoreporter i-a strigat, „Nu va grabiti, domnu’ Vadim!". Becali a strimbat din nas si a votat, iar fotoreporterul s-a scuzat, „Pe mine m-au trimis la Vadim, dar m-am trezit la Becali". Liderul PNG a refuzat sa voteze si pentru referendum, spunind ca „nu vreau sa particip la escrocheria asta a lui Basescu", apoi a cedat rugamintii fostului sau profesor de chimie Ion Ciobanu de-a depana impreuna amintiri de pe vremea cind era elev chiar in scoala unde tocmai votase. Profesorul ii tot baga sub nas o poza: „Uite, domnu’ Becali, cind erai impreuna cu colegii de-a saptea in tabara, la Pauleasa, prin 1971, poate facem o intilnire de 35 de ani si te bagi matale cu o sponsorizare…". Latifundiarul s-a lasat transportat in copilarie, i-a condus pe ziaristi linga banca in care a terminat a VIII-a, „Uite acilea, doar in banca intii stateam, eram bun la matematica, doar la matematica, luam 9 si 10, altfel ma rupea taica-miu cu bataia daca aduceam acasa un 7". Tot ingramadindu-se sa-l prinda in cadru, fotoreporterii au spart o banca, spre indignarea profului de chimie, care a simtit mirosul unei alte sponsorizari: „Uite, domnu’ Becali, acuma cine o sa plateasca paguba!?". Becali s-a facut ca nu aude. A iesit in curtea scolii, si-a aruncat intre buze porttigaretul si a prins a spune ce ar face odata ales in Parlamentul European. Vorbea mai degraba cu miinile: „Aaa... uite, ba, pac-pac.. sa vedeti atunci, eu sint cu faptele, pac-pac, nu cu vrajeala, pac-pac, uite, familia mea e la biserica acum, dupa aia merge la vot, ca e mai importanta biserica". Nu va ceda locul sau de europarlamentar, ci doar leafa, pe care o va da consilierilor sai, in vreme ce „timpul si viata mea o dau poporului meu, ma dau cu totul tarii mele". Pac-pac! In acest timp, intr-un colt, profesorul de chimie i se plingea unui alt fost elev de-ai sai, „Uite, ba, ca nu mi-a dat nimic pe poza aia! Da’ la cite chei in cap i-am dat ca elev, poate merita si el o poza gratis!". Becali s-a urcat intr-un Mercedes clasa S si a tinut portiera deschisa citeva minute, cit sa-l filmeze ziaristii cum asculta el Liturghia la Radio Trinitas.

La Snagov sat s-a votat masiv pe listele suplimentare, mare parte dintre votanti fiind muncitori din toate colturile tarii, care lucreaza la vilele din zona. Ca si in alte sectii de votare, oamenii erau contrariati ca trebuie sa voteze in doua incaperi, pentru doua lucruri diferite. Multi dintre sateni comentau inainte de vot parind convinsi ca „e treaba de schimbat primarul". La nici doua sute de metri de scoala unde se vota, la parterul unui bloc din Snagov sat, se rumeneau mititei si era turnat in carafe vinul. Citiva barbati, localnici modesti la punga, nu dintre proprietarii de case de vacanta, se infruptau veseli din ceea ce numeau „cinstea din partea primariei", condusa de doi liberali, ca sa vina lumea la vot. Linga gratar, pe un stilp, un afis electoral arata ca PNL cheama lumea la vot.

La Corbeanca, zona de lux de la marginea Bucurestiului, unde au crescut in ultimii doi ani peste o mie de vile, votarea se petrecea intr-o scoala veche, dar bine intretinuta, imbracata in lemn pe interior, cu incalzire centrala, clase cu mobila noua. Ambele sectii de votare, si cea pentru referendum, si cea pentru europarlamentare, pareau prea mari pentru putinii votanti care se strecurau, la rastimpuri, inauntru. Pina dupa-amiaza, dintre vedetele zonei - SOV, Gabi Szabo, Madalina Manole, Anca Turcasiu etc. -, doar Cristian Tintareanu si-a facut aparitia, impreuna cu sotia, Manuela. A dat sa voteze, insa a descoperit ca isi uitase acasa buletinul. A votat numai doamna. „Nu ma mai intorc acasa dupa buletin, ca-mi merge rau", a rezolvat Tintareanu problema.

De ce s-a suparat Becali pe Basescu, pe www.cotidianul.ro/select