Brixlegg, divizia din domeniul cuprului a companiei austriece A-Tec Industries, a facut cea mai buna oferta pentru preluarea companiei miniere RTB Bor din Serbia, in valoare de 314,1 de milioane de euro, a declarat un oficial sarb, citat de Reuters.<
Brixlegg, divizia din domeniul cuprului a companiei austriece A-Tec Industries, a facut cea mai buna oferta pentru preluarea companiei miniere RTB Bor din Serbia, in valoare de 314,1 de milioane de euro, a declarat un oficial sarb, citat de Reuters.
Cumparatorul RTB Bor trebuie sa faca investitii suplimentare in compania sarba de cel putin 121,3 de milioane de euro. RTB Bor are datorii evaluate la circa 337,1 de milioane de euro, majoritatea catre stat, si inregistreaza pierderi anuale de aproximativ 30,3 de milioane de euro. "Va fi facut un anunt oficial referitor la nivelul ofertelor, apoi vor incepe negocierile", a declarat Luka Andric, presedintele comisiei care a organizat licitatia, informeaza Mediafax. Aceasta este cea de-a doua licitatie de privatizare a RTB Bor. Prima licitatie pentru RTB Bor a fost castigata de Cuprom, cu o oferta de 269,6 de milioane de euro, insa tranzactia a fost anulata in luna aprilie, intrucat compania romaneasca nu a furnizat garantii privind plata pretului, iar sindicatele si unele autoritati locale sarbe si-au exprimat opozitia fata de operatiune.
Agentia de privatizare din Serbia a anuntat a doua licitatie de vanzare a RTB Bor la sfarsitul lunii august, cu un pret de pornire de 229,2 de milioane de euro si investitii minime de 180 de milioane de dolari.
A-Tec a investit, anul trecut, circa 400 de milioane de euro pentru preluarea unor participatii la combinatul de cupru Cumerio din Belgia, precum si la compania germana Norddeutsche Affinerie. Saptamana trecuta, Goldman Sachs a exclus actiunile A-Tec de pe lista titlurilor recomandate pentru investitii, ca urmare a riscurilor crescute determinate de nivelul ridicat de indatorare a companiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.