Actorul chinez Jet Li, protagonist a numeroase filme de actiune, va castiga 13 milioane de dolari (100 de milioane de yuani) pentru cel mai recent film lansat pe piata, un record de salarizare pentru un actor dintr-o productie chinezeasca, informeaza Reuters.
Aproape jumatate din bugetul de 40 de milioane de dolari al filmului "The Warlords" a mers la membrii distributiei, din care au facut parte, alaturi de Jet Li, actorii Andy Lau, Takeshi Kaneshiro si actrita si regizoarea Xu Jinglei.
"Fara Jet Li, nu am fi indraznit sa investim 40 de milioane de dolari intr-un film in limba chineza", a declarat regizorul Peter Chan, care a recunoscut ca Li este o garantie pentru vanzarea internationala a filmelor.
Record. In randul filmelor de limba chineza au existat mai multe succese in ultimii cativa ani, de la povestea "Crouching Tiger, Hidden Dragon" a lui Ang Lee la epicul istoric "Hero" al lui Zhang Yimou. Recordul de salarizare a fost detinut si anterior tot de Li, pentru rolul din "Hero", pentru care a castigat 70 de milioane de yuani. Li, care are 44 de ani si a fost campion de arte martiale in tinerete, a jucat si in filme de limba engleza, aparand in productii precum "Romeo Must Die" si "Lethal Weapon 4". "The Warlords", o productie epica despre razboi care are la baza istoria dinastiei Qing, va fi lansat in Asia la jumatatea lui decembrie si in America de Nord in martie 2008.