Seful de campanie al PSD la euroalegeri, Liviu Dragnea, a declarat sambata ca are indicii ca STS este implicat in colectarea de date din sectiile de vot, prin intermediul unor sim-uri atribuite fiecarei sectii de votare, achizitionate de serviciul secret de la Vodafone. Potrivit Newsin, Dragnea sustine ca cele 16.000 de sim-uri aferente sectiilor de votare au fost achizitionate de STS printr-un contract incheiat cu compania de telefonie mobila pentru a sprijini Institutul de Statistica in colectarea de date si informatii despre procesul electoral. Dragnea nu a putut preciza cu ce alte scopuri au fost achizitionate aceste cartele. "Nici noi nu stim pentru ce au fost date aceste cartele. (...) Nu stim nici daca problema e la STS, dar o verificare corecta si amanuntita ar putea sa ne dea explicatiile", a raspuns vicepresedintele PSD unei intrebari care cerea mai multe detalii despre implicarea Serviciului de Telecomunicatii Speciale in procesul electoral de duminica. "Ni se pare incorect ca STS sa fie implicat in colectarea de date si informatii pentru ziua de maine. Cerem Curtii de Conturi sa verifice printr-un audit la MIRA si la STS daca cele cateva mii de sim-uri au fost achizitionate legal, daca acest pre-contract e legal si daca aceste cheltuieli au fost efectuate corect", a declarat Dragnea. Liderul social-democrat a mai adaugat ca se indoieste ca era necesara implicarea STS in procesul electoral si ca aceste cheltuieli ar putea fi inutile daca scopul e "sa obtinem trei-patru calupuri de informatii cu prezenta la vot". Dragnea a repetat ca PSD nu detine mai multe informatii decat atat, dar ca, din cate a aflat, e implicat inclusiv serviciul "112" (numarul special de urgente). Pregatirile pentru procesul electoral de duminica au intrat pe ultima suta de metri. Sambata, buletinele trebuiau sa intre in posesia tuturor sectiilor de vot. Pe langa materialele necesare votarii, unii presedinti de sectii vor primi telefoane mobile si cartele telefonice preplatite.

STS: asiguram suportul tehnic pentru alegeri, in conformitate cu legea
Serviciul de Telecomunicatii Speciale asigura suportul tehnic necesar desfasurarii proceselor electorale in conformitate cu prevederile actelor normative speciale adoptate in aceasta perioada, precizeaza purtatorul de cuvant al STS, Adrian Fulea, prin intermediul unui comunicat remis NewsIn.
Reprezentanul STS mai sustine ca suportul tehnic este pus la dispozitia celor doua Birouri Electorale si a Institutului National de Statistica pentru referendum si alegerile pentru Parlamentul European si asigura colectarea datelor privind prezenta la vot precum si suport de comunicatii intre sectiile de votare si Birourile Electorale Judetene( si al Municipiului Bucuresti), acolo unde autoritatile organizatoare nu au avut alte solutii si au solicitat sprijinul Seviciului de Telecomunicatii Speciale.