Silviu Lung! Un nume de legenda in fotbalul romanesc. Putin stiu insa in familia sa au existat inca doua persoane cu acelasi nume. Tatal fostului goal-keeper de la Univ. Craiova, ajuns acum la 51 de ani, dar si unul dintre baietii lui, Silviu Lung j
Silviu Lung! Un nume de legenda in fotbalul romanesc. Putin stiu insa in familia sa au existat inca doua persoane cu acelasi nume. Tatal fostului goal-keeper de la Univ. Craiova, ajuns acum la 51 de ani, dar si unul dintre baietii lui, Silviu Lung junior (18 ani), aflat in lotul echipei a doua din Banie. De asemenea, se cunoaste ca Lung mijlociu mai are un fiu pe nume Tiberiu, care este tot portar, la fel ca tatal si fratele sau. Dintre cei enumerati, doar regretatul Silviu Lung senior nu a practicat vreun sport.
Fostul portar al Stelei si al Universitatii Craiova a vorbit ieri despre trecutul sau. S-a nascut in Satu Mare, dar a preferat sa se transfere in Banie desi primise oferta de patru ori mai buna de la Timisoara. „Lung mijlociul” a avut o cariera de exceptie, insa si asa au existat cateva neimpliniri. Una dintre ele ar fi ca a refuzat transferul la Steaua si a ratat ocazia sa apere buturile militarilor in finala Cupei Campionilor Europeni, de la Sevilla, impotriva Barcelonei (1986), dar si in finala Cupei Intercontinentale (1987).

A castigat la Steaua, in doi ani, cat la Craiova in 15
“Multi au luat asupra lor niste merite pe care nu le aveau. Eu nu am plecat atunci la Steaua pentru ca nu am vrut. Iubeam Universitatea si am vrut sa raman in Banie. Sincer, regret si acum ca nu am facut acel pas pentru ca era important sa am in CV ca am aparat intr-o finala europeana si intercontinentala”, a recunoscut Lung. Totusi, peste cativa ani a plecat la echipa din Ghencea. “Nu a fost nici un fel de influenta politica. Am plecat pentru ca ajunsesem la 30 de ani si mi s-a promis ca in doi ani mi se va da drumul sa plec in strainatate. Desi nu a fost primordial factorul financiar, pot sa va spun ca am castigat la Steaua in doi ani mai mult decat am luat de la Craiova in 15 ani”, a continuat Silviu Lung.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.