Numarul romanilor iubitori de carte care au trecut anul acesta pragul celei de-a XIV-a editii a Targului Gaudeamus, organizat la Pavilionul Central Romexpo in perioada 21-25 noiembrie, a fost de circa 96.000, in crestere cu 4.000 fata de editia 2006,
Numarul romanilor iubitori de carte care au trecut anul acesta pragul celei de-a XIV-a editii a Targului Gaudeamus, organizat la Pavilionul Central Romexpo in perioada 21-25 noiembrie, a fost de circa 96.000, in crestere cu 4.000 fata de editia 2006, anunta organizatorii.
De asemenea, suprafata targului, de 10.000 de metri patrati, a depasit-o cu aproximativ 10% pe cea a editiei de anul trecut, in timp ce numarul expozantilor a crescut de la 400, cat a fost in 2006, la aproape 450. Programul de manifestari al editiei a inclus peste 450 de evenimente (fata de 430 in anul 2006), organizate in mai multe locatii special amenajate in incinta pavilionului. Sumele rezultate din vanzarea biletelor  ­ circa 30.000 de lei ­ sunt destinate finantarii partiale a proiectului "Un Nobel pentru literatura romana", initiat de Radio Romania cu prilejul editiei precedente a Targului Gaudeamus. Fondurile astfel create vor fi utilizate pentru finantarea unor debuturi literare, traducerea lucrarilor unor scriitori romani in limbi de circulatie internationala si promovarea literaturii romane peste hotare. Obiectivul campaniei, pe termen mediu si lung, este obtinerea unui Premiu Nobel de catre un scriitor roman.






Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.