Este din ce in ce mai limpede pentru toata lumea ca in umbra permanentului conflict dintre centrii de putere de la noi nu poate rasari nici o constructie temeinica pentru o Romanie puternica, echilibrata si atasata valorilor europene. Astfel, chemar
Este din ce in ce mai limpede pentru toata lumea ca in umbra permanentului conflict dintre centrii de putere de la noi nu poate rasari nici o constructie temeinica pentru o Romanie puternica, echilibrata si atasata valorilor europene. Astfel, chemarea presedintelui la referendumul pentru votul uninominal poate deveni pretextul unei viitoare reconcilieri in sanul decidentilor politici. Adica, in momentul in care populatia isi va putea trimite in cunostinta de cauza alesii in Parlament, si nu pe liste care avantajeaza jocurile de partid, atunci ei vor putea vota legi la vedere, pentru ca vor raspunde nominal in fata contribuabilului. Teoria lui Basescu este realista in acest sens. Azi avem prea multi parlamentari, pe care oamenii simpli nu-i cunosc, trimisi in bloc in Camera sau la Senat, care asculta doar de liderul de partid si care lupta pentru supravietuire politica stiind ca s-ar putea sa nu mai figureze pe listele viitoare. Asa ca votul uninominal ar strange mult mai bine relatiile dintre alegator si cel votat. Dar acest demers mai are o calitate benefica, nu tocmai ef icienta pentru un sef de stat cu apucaturi autoritare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.