Legea care acorda posibilitatea acordarii unei prime de instalare de pana la 40 de mii de euro tinerilor care initiaza afaceri in mediul rural incepe sa aiba efecte la Iasi. Cea mai inedita idee de afaceri apartine ieseanului Mihai Samson, care, imp
Legea care acorda posibilitatea acordarii unei prime de instalare de pana la 40 de mii de euro tinerilor care initiaza afaceri in mediul rural incepe sa aiba efecte la Iasi. Cea mai inedita idee de afaceri apartine ieseanului Mihai Samson, care, impreuna cu fratele sau, doreste sa deschida o crescatorie de lipitori.
Ferma va fi inaugurata in primavara anului 2008 in comuna Dumbrava. Lipitorile au diferite utilizari, mai ales in tratarea varicelor. Exista in prezent circa 20 de specii de lipitori, dar, doar cateva au aplicatii in scop curativ. Lipitorile medicinale au partea dorsala verzuie sau brun-roscata si doua dungi intrerupte, de culoare galben-orange, pe toata lungimea corpului. Acestea au mandibulele bine dezvoltate si pot extrage o mare cantitate de sange, cea mai raspandita lipitoare medicinala din Europa de Est fiind Hirudo Officinalis. Micul animal are nu mai putin de 180 de dinti cu care se prind puternic de pielea omului pe care o sparg si astfel ajung la vasele sanguine. In jumatate de ora, aceasta lipitoare poate absorbi 30 de ml de sange si isi mareste volumul de 3-4 ori.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.