Dupa aprinsele discutii iscate de interpretarea declaratiei de la Ravena, cu privire la primatul papal in Biserica Crestina, in urma dialogului dintre ortodocsi si catolici, reprezentantii Vaticanului intretin in continuare prin declaratiile lor con
Dupa aprinsele discutii iscate de interpretarea declaratiei de la Ravena, cu privire la primatul papal in Biserica Crestina, in urma dialogului dintre ortodocsi si catolici, reprezentantii Vaticanului intretin in continuare prin declaratiile lor confuzia creata pe aceasta tema.

Recent, directorul Biroului de presa al Vaticanului, pr. iezuit Federico Lombardi, a declarat ca recunoasterea primatului Episcopului Romei este un „important prim pas”, informeaza site-ul Catholica. Aratand ca documentul stipuleaza si nevoia de a studia si intelege functiile Episcopului Romei, cum trebuie exercitat primatul lui si fundamentele scripturistice si teologice ale lui, purtatorul de cuvant al Vaticanului a adaugat ca aceasta ar putea fi „o intorsatura istorica pentru dialogul dintre catolici si ortodocsi“. „S-a inaintat in problemele fundamentale legate de natura Bisericii si s-a cazut de acord ca la fiecare nivel - local, regional si universal - exista conciliaritate, dar si autoritate“, a spus pr. Lombardi. „A fost recunoscut primatul la nivel universal al Episcopului Romei din timpurile stravechi. Dar nu a existat vreun acord cu privire la care sunt prerogativele lui si pe ce fundamente teologice si biblice se bazeaza acestea“. Pr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.