PUNCTUL PE EI
Balaj a gresit la Bistrita. Chiar el a recunoscut ca s-a lasat pacalit de Fabbiani. Astfel a facut cadou clujenilor de la CFR un penalty din care acestia au reusit golul remizei in meciul cu Gloria. Decontul frust al erorii fraudeaza clasamentul. CFR isi trece in cont un punct mincinos, procurat din carja arbitrului, in timp ce Gloriei i-au fost furate doua puncte.


Eroarea lui Cristian Balaj si consecintele ei au starnit valuri cat casa. Gafa nu este judecata in regim de drept comun, deoarece produce efecte in zona de ciolan a campionatului. Realitatea de fapt devine astfel elastica. Haitasii CFR-ului intind pelteaua in dublu scop. Primul ar fi acela de a demonstra ca distanta care-i separa de clujeni a fost creata artificial si nu de parcursul schiop al urmaritorilor. Apoi este vizata perspectiva. Furtuna protestelor va zburataci favorurile din batatura CFR-ului, facand loc ghinionului fabricat in scopul echilibrarii balantei.


Meciul Gloria Bistrita - CFR Cluj a fost programat sambata, la concurenta cu sarmaua de post. Si cum nimic nu este intamplator, startul protestelor vehemente i-a avut ca solisti pe Gigi Becali si pe Valeriu Argaseala. Semn ca stelistii isi asumasera deja rolul de prim-urmaritori ai clujenilor. Intamplarea de peste cateva ceasuri avea sa-i confirme.


Steaua si Dinamo s-au prezentat in meci din postura de pacienti ai aceluiasi diagnostic. Dilema era una singura. Care dintre bolnavi va parasi primul salonul de reanimare? Cine se va ridica primul de pe targa? Fisa de observatie oferea ceva informatii despre ce va fi sa fie. Marius Lacatus astepta confirmarea pe post. Zenga avea valiza pregatita. Aflasem ca fotbalistii Stelei, cei care nu demult nu-si asumau nici responsabilitatea intrarii pe teren, dau semne de moral inzdravenit. La dinamovisti, in schimb, punctele de reper erau ascunse in ceata densa. Evolutia din terenul de joc a fost martor al informatiilor preliminare. Neaga si Dica s-au reinventat. Badea si Nesu stiau bine de ce au intrat in joc. Zapata si Goian si-au vazut de treaba lor mereu bine facuta. In grupul dinamovistilor n-au aparut nume proprii. Mai degraba acestea au disparut. Motivele tristetii nu cad, neaparat, in responsabilitatea jucatorilor. Starea amorfa, degeratura din teren a fost antrenata.


Steaua si Dinamo nu au dat definitie fotbalului de mare calitate. Fiecare dintre echipe a luptat pentru supravietuirea sperantei. De data asta au castigat stelistii.