S-a terminat campania! Maine avem si europarlamentare, si referendum pentru uninominal. Politicienii au profitat din plin pana la ultima zi de campanie pentru a-si face lobby in fata alegatorilor. Cel mai inversunat a fost chiar presedintele Traian
S-a terminat campania! Maine avem si europarlamentare, si referendum pentru uninominal. Politicienii au profitat din plin pana la ultima zi de campanie pentru a-si face lobby in fata alegatorilor. Cel mai inversunat a fost chiar presedintele Traian Basescu care, reclamand faptul ca este impiedicat sa-si promoveze varianta de vot uninominal propusa, a facut in asa fel, incat in saptamana care tocmai a trecut a avut aparitii zilnice, in care a vorbit pe aceasta tema. El nu a scapat nici o ocazie de a critica Guvernul, dar mai ales de a combate uninominalul asumat de Executiv. Totodata, pare ca a pus la punct o adevarata strategie de a impiedica aplicarea votului uninominal in varianta Guvernului. Dupa ce a contestat respectiva lege la Curtea Constitutionala, in urma cu doua zile presedintele a anuntat ca dupa votul de la referendum va chema partidele la consultari, in cazul in care majoritatea celor prezenti la vot se pronunta pentru. Presedintele, de altfel, a anuntat ca va face tot ce ii sta in putere pentru a impune varianta uninominalului majoritar.

Vorbind despre referendumul de maine, seful statului a precizat intr-o emisiune la RealitateaTv, de joi seara, ca daca la referendum se vor prezenta „sapte milioane de romani dintre care sase milioane vor vota 'DA>>“, atunci va trebui sa cheme partidele la consultari pentru a lua o decizie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.