La urne! - 18 milioane de romani, asteptati la vot
Autoritatile au finalizat ieri pregatirile pentru dublul scrutin de astazi, in vreme ce politicienii, dupa ce au incheiat vineri seara campania electorala, au fost saraci in declaratii.
La urne! - 18 milioane de romani, asteptati la vot
Autoritatile au finalizat ieri pregatirile pentru dublul scrutin de astazi, in vreme ce politicienii, dupa ce au incheiat vineri seara campania electorala, au fost saraci in declaratii. Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfasura in cele mai bune conditii, declara ieri purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Mihulet. Cele peste 17.000 de sectii de votare sunt deschise astazi, de la ora 7:00 si pana la ora 21:00. Rezultatele partiale vor fi estimate pe un esantion de 2.586 sectii de votare, a mai spus Muhulet, citat de Rompres, precizand ca nu se poate vota in sectii speciale organizate in gari si autogari. Din momentul inchiderii urnelor, presedintii birourilor electorale de la europarlamentare vor avea la dispozitie cel mult trei zile pentru a transmite BEC procesele-verbale in care se constata rezultatele votului. In cazul referendumului privind introducerea votului majoritar uninominal, rezultatele vor fi centralizate la BEC in termen de 24 de ore de la inchiderea scrutinului.   INCIDENTE. Zilele premergatoare votului de azi au fost presarate cu incidente in mai multe regiuni ale tarii. In judetul Constanta, mai multi tineri s-au luat la bataie in timp ce imparteau pliante electorale. In comuna Stoenesti din judetul Olt, autoritatile locale, obligate prin lege sa organizeze separat sectiile de votare pentru europarlamentare si pentru referendum, au facut delimitarea folosind ghivece de flori. Alegatorii din Vrancea sunt chemati sa voteze intr-un fost club de noapte, in magazine satesti si in saloane de dans. Primarii spun ca nu au existat solutii mai bune. Peste 6.000 de persoane cu drept de vot din judetul Vaslui nu-si vor putea exprima optiunea electorala din cauza actelor de identitate expirate sau pierdute, in timp ce, in Neamt, circa 1.000 de alegatori au interdictie la vot, fie pentru ca nu au discernamant, fie pentru ca au condamnari penale. Turistii care se afla azi in statiunile de pe Valea Prahovei isi pot exercita dreptul de vot, pe liste suplimentare, intr-una dintre cele 21 de sectii de votare din statiunile Azuga, Busteni sau Sinaia.   INTERES. Scrutinul dublu de astazi este si in atentia presei internationale. Peste 50 de jurnalisti au fost acreditati sa transmita informatii privind euroalegerile si referendumul pentru circa 30 de agentii de presa, televiziuni, radiouri si publicatii din strainatate.   lucian.florea@jurnalul.ro


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.