Steaua si Dinamo se infrunta astazi, de la ora 20.30 (Kanal D), in derby-ul etern al fotbalului romanesc. Meciul se joaca intr-un context nefericit, ambele echipe traversand o perioada neagra. Gazdele se afla pe locul al 7-lea al clasamentului si au
Steaua si Dinamo se infrunta astazi, de la ora 20.30 (Kanal D), in derby-ul etern al fotbalului romanesc. Meciul se joaca intr-un context nefericit, ambele echipe traversand o perioada neagra. Gazdele se afla pe locul al 7-lea al clasamentului si au o campanie dezastruoasa in Liga Campionilor, in timp ce oaspetii ocupa treapta a cincea a ierarhiei si au iesit prematur din cupele europene.

Walter Zenga are securea deasupra capului. Pozitia tehnicianului italian s-a subrezit dupa ce Dinamo a fost invinsa, acasa, de Rapid. Un nou esec ar putea sa ii fie fatal. Si fotbalistii dinamovisti vor avea probleme daca pierd in Ghencea. Presedintele executiv Cristi Borcea i-a amenintat, la mijlocul acestei saptamani, ca multi dintre ei vor pleca in iarna daca nu vor lua toate cele trei puncte Stelei. Potrivit unui sondaj facut in randul suporterilor “cainilor”, victoria in derby este mai valoroasa decat un titlu de campioana. Nici Marius Lacatus nu sta pe roze in cazul unei infrangeri, soarta lui urmand a se decide insa la iarna, in pauza competitionala, perioada in care suporterii nu vor mai avea ocazia sa protesteze. Presedintele LPF, Dumitru Drago mir, a anticipat ca meciul din Ghencea ar putea provoca demiterea unuia dintre antrenori, dar ca postul lui Zenga este mai fragil, pentru ca Lacatus a venit de mai putin timp la Steaua. „Sunt sigur ca daca vreuna dintre echipe o sa piarda, antrenorul o sa fie in pericol. Cine pierde greu va mai sta pe banca tehnica. Dar nu stiu cat e valabil asta in cazul lui Lacatus, cat in privinta lui Zenga”, a declarat Mitica Dragomir. O miza mare este, insa, si pentru Gigi Becali. Popularitatea finantatorului “militarilor” a ajuns la cota de avarie, dupa sezonul dezastruos al echipei sale. O infrangere in fata lui Dinamo ar putea sa il coste scump pe omul politic, in conditiile in care la numai cateva ore dupa fluierul final are loc scrutinul pentru alegerea europarlamentarilor.

Zenga: 'Cine pierde va avea mari probleme>>
Italianul Walter Zenga a lasat sa se inteleaga faptul ca zvonurile referitoare la eventuala sa demitere il enerveaza. „Linia se trage la sfarsit, nu in drum! Am jucat 15 ani in Serie A, nu sunt un copil adus de pe strada sa antrenez pe Dinamo. Stiu ca de un derby Dinamo - Steaua depind foarte multe. Sunt in joc orgoliul, emblema. Cand vii la o echipa se spune ca e mai important sa bati rivalele decat sa castigi campionatul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.