Spirulina, sustin cercetatorii, depaseste toate speciile de plante studiate. Incredibil, aceasta alga albastrui-verzuie contine pana la 70-75% proteine de cea mai inalta calitate. Cercetarile efectuate la nivel international releva faptul ca biomasa
Spirulina, sustin cercetatorii, depaseste toate speciile de plante studiate. Incredibil, aceasta alga albastrui-verzuie contine pana la 70-75% proteine de cea mai inalta calitate. Cercetarile efectuate la nivel international releva faptul ca biomasa de spirulina in forme farmaceutice sau alimentare are un real efect curativ in cele mai diverse boli. Aminoacizii necesari organismului viu, acizi grasi saturati sau nesaturati, polizaharide, vitamine liposolubile, hormoni vegetali, fermenti, alte substante biologic active ii maresc valoarea. In multe tari, preparatele din alga-"minune" sunt folosite la prevenirea unor maladii grave, cum ar fi diferite tumori, dereglari ale sistemului nervos, cardiovasculare, afectiuni endocrinologice, in reglarea greutatii corporale etc. Spirulina a fost folosita cu succes in hrana sportivilor mai ales cand acestia au fost supusi unui efort fizic deosebit. Mai mult, anumite studii arata influenta reglarii concentratiei de zahar in sange. Anemia, o boala care a devenit o problema de sanatate publica, se poate combate cu acest produs deoarece se stimuleaza producerea hemoglobinei si eritrocitelor datorita abundentei vitaminei B12 si fierului organic.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.