Presedintele Partidului Socialistilor Europeni, Poul Nyrup Rasmusen, i-a indemnat pe romani sa mearga sa voteze la alegerile pentru Parlamentul European, explicandu-le ca euroscrutinul este la fel de important ca alegerile interne. LA VOT. Rasmu
Presedintele Partidului Socialistilor Europeni, Poul Nyrup Rasmusen, i-a indemnat pe romani sa mearga sa voteze la alegerile pentru Parlamentul European, explicandu-le ca euroscrutinul este la fel de important ca alegerile interne. LA VOT. Rasmusen, care a fost prezent vineri seara la o receptie organizata de PSD la Clubul Dimplomatilor, a admis ca problemele privind rata scazuta de participare la euroalegeri sunt des intalnite la nivelul Uniunii Europene. "Din pacate nu este o problema specifica pentru romani, probabil stiti ca participarea la vot nu este foarte mare nici in Franta, nici in Spania, nici in Germania sau in alte parti", a spus socialistul european. El i-a indemnat pe romani sa mearga la vot si sa se ghideze dupa aceleasi principii ca atunci cand merg sa voteze pentru Parlamentul Romaniei. "De ce va duceti sa votati la alegerile parlamentare din Romania? Va duceti sa votati pentru ca va ganditi ca este important cine are majoritatea", a adaugat el. El a subliniat ca in cazul in care ca grupul socialist din Parlamentul European, din care vor face parte si parlamentarii PSD, va fi unul puternic, cu atat mai mult vor putea fi aparate interesele Romaniei in situatii de genul celei din Italia sau va putea fi sustinuta egalitatea de sanse si in alte tari.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.