Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au solicitat vineri mandat de arestare pentru Mustafa Tartoussi, acuzat ca i-ar fi pus la dispozitie lui Omar Hayssam una dintre navele sale pentru
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au solicitat vineri mandat de arestare pentru Mustafa Tartoussi, acuzat ca i-ar fi pus la dispozitie lui Omar Hayssam una dintre navele sale pentru a fugi din tara.

DIICOT a cerut Curtii de Apel Bucuresti (CAB) mandat de arestare pentru Mustafa Tartoussi pentru ca il suspecteaza ca ar vrea sa paraseasca Romania. Tartoussi a fost trimis vineri in judecata, alaturi de Omar Mahmoud si Omar Mukhles, sub acuzatia de complicitate la terorism. Concret, cei trei sint inculpati pentru ca ar fi organizat, anul trecut, fuga din tara a lui Omar Hayssam, om de afaceri sirian acuzat de rapirea in Irak, in 2005, a jurnalistilor romani Marie-Jeane Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci. Tartoussi avea interdictia de a parasi Romania inca din august 2006, interdictie revocata de CAB in 12 noiembrie 2007. Cererea de emitere a mandatului de arestare preventiva este sustinuta de procurori prin existenta unor "indicii ca va incerca sa fuga sau sa se sustraga in orice mod de la judecata, iar anchetatorii apreciaza ca inculpatul ar putea incerca parasirea teritoriului Romaniei chiar si in mod fraudulos in perioada urmatoare".

Mustafa Tartoussi, de origine siriana, era stabilit in Constanta si detinea companiile S.C. Tartoussi Shipping SRL si S.C. Askila Shipping SRL. El i-ar fi pus la dispozitie lui Omar Hayssam nava Iman T, cu care acesta a fugit in Siria in vara anului trecut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.