Cosmos TV, MTV si Realitatea TV au respectat cel mai putin legea electorala pentru europarlamentare.

Posturile de televiziune Cosmos TV, MTV, Realitatea TV, B1 TV si OTV au respectat cel mai putin legislatia electorala in emisiunile de
Cosmos TV, MTV si Realitatea TV au respectat cel mai putin legea electorala pentru europarlamentare.

Posturile de televiziune Cosmos TV, MTV, Realitatea TV, B1 TV si OTV au respectat cel mai putin legislatia electorala in emisiunile de dezbatere din timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare, potrivit rapoartelor de monitorizare ale Consiliului National al Audiovizualului (CNA), citate de NewsIn.

Legea nr. 373/2004 cere ca la radioul si la televiziunea publice sa fie prezente in proportie de 80% partide parlamentare si in proportie de 20% partide neparlamentare, iar la posturile private de radio si de televiziune sa fie prezentate 75% partide parlamentare si 25% partide neparlamentare.

Postul Cosmos TV a prezentat, in emisiunile de dezbatere in timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare, o proportie de 22% partide parlamentare si 78% partide neparlamentare, cel mai disproportionat procent dintre toate televiziunile. Postul MTV a prezentat, in emisiunile sale, o proportie de 42% partide parlamentare si 58% partide neparlamentare, Realitatea TV a prezentat 45% partide parlamentare si 55% partide neparlamentare, B1 TV, 60% partide parlamentare si 40% partide neparlamentare, iar OTV, 64% partide parlamentare si 36% partide neparlamentare.

Celelalte posturi de televiziune au incalcat proportia privind aparitia partidelor cu pina la 5%. Posturile N24 si Antena 2 au prezentat, in emisiunile de dezbatere, 71% partide parlamentare si 29% partide neparlamentare.

Potrivit CNA, posturile publice TVR 1 si TVR 2 au prezentat partidele in procentul prevazut de lege, 80% pentru cele parlamentare si 20% pentru cele neparlamentare.

In privinta radiourilor, cea mai mare diferenta de proportie fata de cea prevazuta de lege a fost constatata la postul Radio Total, care a prezentat, in emisiunile sale de dezbateri, 46% partide parlamentare si 54% partide neparlamentare. Postul Delta RFI a difuzat partidele in proportia prevazuta de lege.

Postul de stat Radio Romania Actualitati a difuzat, in cadrul emisiunilor sale, partide parlamentare in proportie de 71% si partide neparlamentare in proportie de 29%, in loc de 80%, respectiv 20%, cum prevede legea.

CNA considera ca, in aceasta perioada, nu a constatat abateri grave care sa necesite aplicarea de amenzi si a acordat posturilor tv si radio doar somatii publice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.