In strainatate, scrutinul din 25 noiembrie s-ar putea desfasura "cu unele mici derogari" fata de conditiile din tara. Motivul? Spatiul foarte mic din unele reprezentante diplomatice. In mod normal, votul pentru europarlamentare si cel pentru referend
In strainatate, scrutinul din 25 noiembrie s-ar putea desfasura "cu unele mici derogari" fata de conditiile din tara. Motivul? Spatiul foarte mic din unele reprezentante diplomatice. In mod normal, votul pentru europarlamentare si cel pentru referendum ar trebui sa se desfasoare in spatii diferite. Din cauza cladirilor foarte mici insa, acest lucru ar putea ridica probleme in unele tari.

"Exista o problema de spatiu in unele consulate ale Romaniei. Insa sefii de misiune vor trebui sa gaseasca o solutie tehnica. Sint etaje diferite, exista camere diferite, indiferent cit de mici sint", a declarat Mihai Gheorghiu, secretar de stat in cadrul MAE. El a precizat ca, daca va fi nevoie, se vor face "unele mici derogari, daca situatia obiectiva o cere", dar aceasta se va intimpla numai cu acordul autoritatilor de la Bucuresti si al Biroului Electoral Central.

MAE a mai anuntat ca pregatirile pentru cele doua scrutine, in strainatate, sint aproape finalizate. Toate buletinele de vot au fost deja trimise, precum si personalul suplimentar - aproximativ 60 de persoane. (I.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.