Adrian Ilie crede ca-i bine sa intri intr-un an nou pe Valea Prahovei, al carei peisaj se bate oricind cu muntii Elvetiei. Gabi Balint spune ca mai bine ti-ai cauta de drum in Austria sau in Maramures.

PRO Adrian Ilie, manager general la Steaua

Frumos si aproape Pe foarte multi romani ii atrage Valea Prahovei, desi in fiecare an exista discutii, se spune ca statiunile sint scumpe. Din ceea ce stiu eu, pentru vacanta din iarna aceasta locurile in Poiana Brasov sint ocupate deja in proportie de 80-90%, iar spre sfirsitul lunii noiembrie nu cred ca va mai fi un loc liber. Avantajul e ca este foarte aproape, toti care vin in vizita din strainatate spun ca peisajul este foarte frumos, se bate cu cel din Austria, Elvetia. Dupa ce se va face autostrada, numarul de pirtii si calitatea servicilor vor creste spectaculos. Adrian Voican, presedinte ANAT Muntenia Sud: E aproape, e comod, multi oameni au businessuri si nu isi pot permite sa faca o zi pe drum pina in Austria. Apoi, oamenii au mers la munte pe Valea Prahovei in ultimii 50 de ani si s-a creat o legatura sentimentala, simti nevoia sa te intorci in locul ala. In fiecare an a mai aparut o pirtie de schi, s-au construit hoteluri si restaurante noi, iar cind se vorbeste de preturi mari se iau in considerare doar cele de la hotelurile de lux, presa pe asta merge ca e spectaculos. Nu e corect, se compara cele mai mari preturi de la noi cu cele mai mici din strainatate si se ajunge la concluzia ca la noi e mai scump.

CONTRA Gabi Balint, fost international

Aglomerat si plictisitor E frumos sa te duci de sarbatorile de iarna si intr-o tara calda, eu am fost o data in perioada asta in Republica Dominicana, dar cel mai frumos e sa mergi undeva unde sa ai zapada. De sarbatorile de iarna o sa merg in Maramures, nu am fost niciodata, iar locurile sint foarte frumoase, se pastreaza traditiile. Mie imi place foarte mult sa schiez, dar din pacate nu pot mai mult de o zi din cauza problemelor de la genunchi. Pentru schi, cel mai bine e sa te duci in Austria si in Italia, unde ai pirtii ca lumea, te costa mai putin decit in Poiana Brasov, iar serviciile sint bune. Daca te duci pe Valea Prahovei de sarbatori, culmea, iti e foarte greu sa gasesti cazare, pirtiile sint putine, e aglomeratie, nu ai distractii ca lumea seara, gasesti doar unul-doua restaurante deschise. Ca sa nu mai vorbim de drumul pina acolo, de aglomeratia din trafic. Nu inteleg de ce toata lumea din Romania e disperata cu Revelionul, oamenii intra in panica din luna august ca n-au rezervat nimic, femeile isi comanda rochii de seara. Cele mai frumoase sint cele facute cu prietenii, noi anul trecut am facut petrecere in stilul anilor 80, cu muzica de atunci, cu globuri care se invirteau, femeile purtau peruci, iar barbatii, pantaloni pana. Va dati seama ca aratam cam aiurea cu pantaloni pana si burti. Austria si Maldive, cautate pentru Revelion La sfirsitul lunii octombrie se ocupasera deja, pentru Revelion, peste 70% dintre pensiunile agroturistice de pe Valea Prahovei, conform datelor Asociatiei Nationale pentru Turism Rural si Ecologic. Cea mai scumpa statiune din Bucegi este Poiana Brasov, unde o vacanta de Revelion de cinci zile poate ajunge la peste 800 de euro de persoana. Cele mai solicitate destinatii din strainatate sint Austria (peste 60% din cereri), Maldive (8% din cereri), Cuba (7%) si Thailanda (4,6%), informeaza NewsIn.

Citeva oferte de Revelion in muntii Bulgariei, pe www.cotidianul.ro/select