Romanii si bulgarii ar putea calatori, in curind, in Ucraina fara vize. Autoritatile de la Kiev au decis sa permita libera circulatie a cetatenilor din cele doua state, in schimbul inlesnirii acordarii vizelor pentru ucrainenii care vor sa intre pe t
Romanii si bulgarii ar putea calatori, in curind, in Ucraina fara vize. Autoritatile de la Kiev au decis sa permita libera circulatie a cetatenilor din cele doua state, in schimbul inlesnirii acordarii vizelor pentru ucrainenii care vor sa intre pe teritoriul UE. Comisia Europeana a felicitat Kievul pentru aceasta hotarire. Totusi, noile masuri vor intra in vigoare abia dupa ce tarile comunitare isi vor relaxa sistemul de acordare a vizelor pentru ucraineni. Un angajament pe aceasta tema intre guvernul de la Kiev si Comisia Europeana a fost deja semnat pe 18 iunie. Comisia a cerut Ucrainei sa elimine vizele pentru romani si bulgari inca de acum o luna, invocind ca principal argument faptul ca Bucurestiul si Sofia au aderat la Uniunea Europeana pe 1 ianuarie 2007.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.