Reprezentantii Autoritatii Electorale Permanente (AEP) au negat informatiile prezentate de ZIUA in editia de ieri privind existenta unor deficiente in softul pentru alegerile europarlamentare asigurat de societatea Net Consulting. Autoritatea Elector
Reprezentantii Autoritatii Electorale Permanente (AEP) au negat informatiile prezentate de ZIUA in editia de ieri privind existenta unor deficiente in softul pentru alegerile europarlamentare asigurat de societatea Net Consulting. Autoritatea Electorala Permanenta a precizat ca nu a sesizat nici un risc la sistemul ce va fi utilizat cu ocazia alegerilor din 25 noiembrie si sustine ca informatia prezentata de ZIUA, conform careia chiar AEP a recunoscut intr-un raport ca procedeul de scanare a proceselor verbale emise de sectiile de votare prezinta erori, este preluata dintr-un studiu care a fost eleborat de Serviciul de Informatica al Autoritatii, in primavara acestui an, fiind scoasa din context. De asemenea, secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a precizat ca nu exista nici un risc "sa apara diferente intre datele cuprinse in procesele verbale si datele care se centralizeaza".
La randul ei, societatea Net Consulting sustine, intr-un comunicat de presa, ca a implementat sistemul informatic pentru centralizarea rezultatelor votarii la alegerile pentru Parlamentul European, in baza unei licitatii publice, organizata de Institutul National de Statistica. Totodata, in acelasi comunicat se mai arata ca Net Consulting este doar producatorul programelor si, ca atare, compania nu este implicata in numararea voturilor in cadrul birourilor electorale. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.