"The Times" si-a amintit cum Ilie Nastase a luat la un meci de tenis umbrela unui spectator.

Cotidianul "The Times" publica, in editia de vineri, un interviu imaginar cu umbrela folosita de tehnicianul Steve McClaren la partida cu Croatia, in urma careia Anglia a ratat calificarea la Euro 2008 si il aminteste pe Ilie Nastase, care la un meci de tenis a luat umbrela unui spectator. „A fost un accesoriu pentru crima, dar cea mai faimoasa umbrela din fotbal ii spune editorialistului nostru ca nu regreta brusca trecere la statutul de vedeta", noteaza "The Times" intr-un articol semnat de Giles Smith.

„Nimeni nu a fost mai surprins decit insasi umbrela sa il vada pe Steve McClaren tinind deasupra o umbrela pe Wembley, miercuri seara. Umbrela a recunoscut, intr-un interviu in exclusivitate: «Am fost convocata abia cu jumatate de ora inainte de inceperea meciului. Credeam ca ramin pe banca de rezerve, pina cind magazionerul a venit si mi-a spus: Ploua. Steve vrea sa il acoperi. Evident, ca umbrela visezi sa ti se ceara sa faci ceva pentru tara ta, astfel ca a fost un moment foarte important pentru mine. Mi-as fi dorit doar ca totul sa se fi sfirsit intr-un mod fericit»", scrie "The Times".

Jurnalul continua interviul imaginar intrebind umbrela cum a fost atmosfera inainte de meci, iar aceasta ar fi raspuns: „Joleon Lescott m-a salutat, ceea ce a fost frumos, insa nici unul dintre jucatori nu a vorbit cu mine. Oricum, nimeni nu a vorbit cu nimeni. Era tacere totala". "The Times" mentioneaza ca umbrela incheie interviul spunind ca ar fi fericita sa colaboreze din nou cu McClaren: „Nu doar el este de vina pentru ratarea calificarii. Cu totii trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce s-a intimplat. Si daca are nevoie de ceva sa il acopere in lunga vacanta ce va urma, sint la dispozitia lui".

Jurnalul englez aminteste de mai multe situatii din sport in care au fost folosite umbrele in timpul competitiilor. „Un tip nebun, mare jucator de tenis. Era prea mult pentru Ilie Nastase la Wimbledon, in 1974, cind a inceput sa ploua. Romanul a imprumutat umbrela unui spectator si a jucat un punct tinind-o in mina", scrie "The Times".

Premierul britanic e dezamagit

Premierul britanic Gordon Brown a calificat, joi, drept „teribil de dezamagitoare" ratarea calificarii Angliei la Campionatul European, nici o formatie din Marea Britanie necistigind dreptul de a participa la competitia din 2008. Nationala Angliei a ratat calificarea la Euro 2008 in urma infringerii, cu scorul de 3-2, din meciul cu Croatia, din preliminariile competitiei. La Campionatul European nu s-au calificat nici nationalele Scotiei, Tarii Galilor si Irlandei de Nord. Gordon Brown a precizat ca a urmarit o parte a meciului de miercuri, dupa care selectionerul Steve McClaren a fost demis.

Fotbalistul David Beckham si-a aparat coechipierii acuzati de presa ca sint prea bine platiti si nu se dedica suficient de mult nationalei Angliei. „Conteaza prea putin cit cistigi, cite case si cite masini ai. Cind pierzi, oricum este rau", a spus Beckham, raspunzind astfel cind a fost intrebat daca salariile extrem de mari ale jucatorilor englezi nu le limiteaza acestora motivatia si pasiunea. „Unii vor spune asta, dar credeti-ma, in vestiar era multa durere dupa meci", a adaugat jucatorul echipei LA Galaxy.

Vezi umbrela confiscata de Ilie Nastase