Delicioase - PLINE DE RAFINAMENT  Sunt furioasa foc! Vreau sa prepar ceva rapid, care sa-mi placa, sa miroasa frumos, deosebit, suficient de dur, atatator, dar si rafinat. Ca s-o ucid pe Draga! Pentru ca nu m-a mai vizitat si am baut caf
Delicioase - PLINE DE RAFINAMENT  Sunt furioasa foc! Vreau sa prepar ceva rapid, care sa-mi placa, sa miroasa frumos, deosebit, suficient de dur, atatator, dar si rafinat. Ca s-o ucid pe Draga! Pentru ca nu m-a mai vizitat si am baut cafeaua nemacanita. Oare unde o fi?   Si acum, gata, trebuie sa pregatesc ceva mortal si ma duc la magazinul de la parter, asa, de o inspiratie. La intrarea in magazin, insfac un cos si incep sa iscodesc, cu ochii, rafturile cu preparate din branza, ambalate atragator, apoi galantarul frigorific cu cele neambalate si... nu simt nici un zvac! Nici cel mai mic. Trec pe la multimea de produse conservate, aranjate frumos, pe sortimente. Nu-i ce-mi doresc. N-au taria de a ma dezmorti! Acum trec pe la vitrinele frigorifice pline cu pungi in care se afla legume si amestecuri de legume din cele mai variate. Eu ma uit la ele si ele la mine!   Intalnire cu victima. Ma indrept spre un galantar cu masline, gogosari si castraveciori murati. Am cumparat doi gogosari mari. Na! Acum parca misca ceva! Numai ca... nu-i de ajuns. Trec pe la produse din carne. Beah! Acum mi s-a culcat de tot elanul! Si cum nu era de ajuns, o zaresc pe Draga facand ochi dulci unei bucati de toba, din galantarul cu mezeluri. Ma duc s-o inghesui, cu toate ca era doar ea acolo. Tresari si rase cu subinteles, ca sa-mi faca in necaz. Imi spuse ca m-a vazut cand am intrat si s-a tinut dupa mine. O credeam in stare de asa ceva si i-am zis ca vreau ceva deosebit. Ea, la fel! Si-a cumparat toba, mi-a zis ca trebuie sa plece pentru ca vine instalatorul sa-i repare ceva la baie si s-a carat. Intr-un fel m-am bucurat pentru ca nu doream sa ma influenteze in alegerea mea si apoi cum aveam s-o mai "omor" cu preparatul meu?! Am trecut la treaba mea si am continuat cercetarea. M-am intors putin si... un miros fin, de peste afumat, usor sarat, mi-a miscat interesul. Ah! S-a produs scurtcircuitul, flama! Si... am luat doua bucati de macrou afumat! Perfect! L-am amusinat si mi-am umplut plamanii de mirosul pe care-l cautam. Daaaa, fin si dur, rafinat, atatator...   Actiunea. Acum, revigorata, ma intorc acasa. La parterul blocului meu, cineva prajise paine. Alta flama! Da, imi aduc aminte perfect reteta. Pregatesc totul, bag tava in cuptor si apoi scot sticla de vodca si doua paharele pe care le aranjez frumos pe platou. Mirosul ucigator, patrundea prin toate crapaturile, catre toate nasurile. Am scos sandvisurile si le-am lasat la racit, le-am garnisit cu ceva maioneza si verdeata si... Si Draga nu mai aparea! "Ma asteptai, nu?!", imi zise ea dand navala. I-am dat o farfurioara cu sandvisuri si am imbiat-o sa le guste. Draga n-a stat pe ganduri si a inceput sa manance. "Lua-te-ar naiba! Credeai ca n-o sa vin, dupa ce m-ai omorat cu mirosul?", si se delecta cu gusturile care-i rascoleau simturile. Am innobilat aromele cu o votca ce a avut efectul pe care-l asteptam. Draga, cu ochii inchisi, imi zise: "Draga, asa ceva iti poate provoca un orgasm! Si chiar o moarte!", mai zise ea muscand delicat dintr-un sandvis. Pai, chiar asta am si vrut, ticaloaso! Am vrut sa te omor cu ceva ce-ti place, pentru ca n-ai mai dat nici un semn de viata doua zile! Ei, ce zici?, am intrebat-o. "Nimic! Mai omoara-ma si alta data!", imi zise si se mai lasa ciupita de inca un paharel de votca.   veronica.bectas@jurnalul.ro   Sandvis cu peste afumat Ingrediente: paine, doua bucati macrou afumat, 200 g unt,  doua oua, 100 gr masline, doi gogosari acri, doua lamai, piper, o legatura marar si patrunjel, smantana sau maioneza. Preparare: painea se taie felii (12 bucati). Pestele se curata de piele, se dezoseaza, se rupe bucatele ce se pun in zeama de la o lamaie, pentru o ora. Tava se unge cu unt. Feliile de paine se ung cu unt si se aranjeaza in tava, cu partea unsa in sus. Se pun ouale batute intr-o tigaie, atat cat sa se coaguleze putin si se trag deoparte, se adauga gogosarii tocati marunt, storsi de zeama si rondele de masline, apoi se monteaza pe fiecare felie de paine cate putin. Peste ou se pune cate o bucata de peste, se pipereaza, se toarna putina zeama in care a stat pestele, se acopera cu o felie subtire de lamaie si se da la cuptor, la foc iute cat sa se prajeasca painea. Se serveste rece, cu smantana sau maioneza si verdeata tocata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.