Oprirea este planificata si nu va cauza probleme in relatiile cu clientii, spun oficialii Nuclearelectrica.

Cele doua reactoare ale Centralei Nucleare de la Cernavoda se vor opri, in 2008, intre 9 mai si 21 iunie pentru efectuarea unor lucrari periodice. Oprirea nu va genera pierderi pentru Nucleaelectrica, intrucit este planificata si inscrisa in angajamentele luate fata de clienti, ne-a spus Teodor Chirica, directorul general al companiei.

In alta ordine de idei, Chirica este de parere ca preturile energiei se vor prabusi in perioada urmatoare pe Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale in special din cauza aportului suplimentar pe care-l va livra Unitatea 2 a Centralei.

Nuclearelectrica a depus, pentru zilele de 11 si 12 decembrie, 12 oferte de vinzare a unei cantitati de energie de peste doua milioane MWh pe platforma centralizata a contractelor bilaterale din cadrul bursei de energie OPCOM, cu livrare in anul 2008. Perioada de livrare a energiei scoase la vinzare este 1 ianuarie - 31 decembrie 2008, exceptind perioada 9 mai - 21 iunie 2008, cind Centrala Nucleara de la Cernavoda va fi oprita planificat si nu va livra electricitate.