Sampania este o bautura lipsita de pericol? Fals. Aceasta bautura are actiune iritanta asupra tubului digestiv. Fiind o bautura carbogazoasa, sampania creste aciditatea gastrica, de aceea nu e bine sa o consumam pe stomacul gol. Fluorul din
Sampania este o bautura lipsita de pericol? Fals. Aceasta bautura are actiune iritanta asupra tubului digestiv.

Fiind o bautura carbogazoasa, sampania creste aciditatea gastrica, de aceea nu e bine sa o consumam pe stomacul gol.
Fluorul din apa potabila are un rol deosebit in mentinerea sanatatii dintilor? Adevarat. Sursele de fluor sunt apa potabila, pasta de dinti si apa de gura. De cantitatea de fluor din apa trebuie sa tina cont mai ales gravidele, pentru ca formarea dintilor copilului incepe in a 6-a luna de sarcina si se termina in primul an de viata. In lipsa fluorului, dintii micutului nu se vor dezvolta corespunzator.
Putem sa asiguram necesarul zilnic de vitamine si minerale din dieta? Adevarat. Dar trebuie sa avem o dieta echilibrata. Alimentatia omului modern si-a pierdut din diversitate insa. Consumam tot mai multe produse rafinate, bogate in calorii, insa sarace in vitamine si minerale (paine alba, paste, zahar, bauturi carbogazoase).
La femei, colesterolul se testeaza mai tarziu decat in cazul barbatilor? Adevarat. In cazul barbatilor, medicii recomanda testarea colesterolului dupa 35 de ani. La femei, aceste analize sunt recomandate dupa 45 de ani, o data cu instalarea menopauzei. Pana atunci, hormonii estrogeni feminini au un rol protector impotriva bolilor cardiovasculare si a hipercolesterolemiei. Dupa menopauza, nivelul acestor hormoni scade, iar femeile sunt si ele predispuse bolilor. (Georgeta Licsandru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.