In urma articolelor "Coruptie la Evz" si "Oficiosul ne acuza de mizerii" am primit din partea Alenia Aeronautica un drept la replica pe care il prezentam integral. "Ma vad nevoit sa remarc, cu cea mai profunda dezamagire, faptul ca ziarul ZIUA a publ
In urma articolelor "Coruptie la Evz" si "Oficiosul ne acuza de mizerii" am primit din partea Alenia Aeronautica un drept la replica pe care il prezentam integral. "Ma vad nevoit sa remarc, cu cea mai profunda dezamagire, faptul ca ziarul ZIUA a publicat din nou, pe 17 si 19 noiembrie a.c., articole care contin erori foarte grave referitoare la Alenia Aeronautica si la avionul nostru de transport C-27J Spartan. Asa cum v-am scris deja pe 9 februarie 2007, atunci cand ZIUA a publicat un articol eronat despre noi, Alenia Aeronautica este o companie inregistrata sub jurisdictia legilor din Republica Italiana, detinuta in totalitate de Finmeccanica SpA, o companie la care Ministerul Economiei si Finantelor al Italiei are o participare de 33,8% din actiuni, restul fiind cotate la Bursa. Asadar, nu exista nici o legatura directa sau indirecta intre Alenia Aeronautica, sau Finmeccanica, sau alte companii din grupul nostru, si Silvio Berlusconi sau partidul politic "Forza Italia", sau PPE, asa cum scrie ziarul Dvs. Mai mult, in aceste articole, ZIUA a scris gresit ca avionul C-27J are probleme tehnice sau ca este mai scump decat concurentul sau, afirmatii total eronate. Stimate Domnule Director, nu este doar o pura intamplare faptul ca C-27J - care a fost selectat si de Fortele Aeriene Romane, dar nu a fost inca comandat - a obtinut succese in toate licitatiile organizate in orice tara NATO din ultimii doi ani, si ca foarte recent a fost selectat si de Fortele Armate ale SUA. Pana in prezent, numarul global de avioane C-27J care au fost deja comandate in lume a atins 110 unitati, mult mai multe decat concurentul nostru. C-27J este singurul avion de transport mediu-curier construit special in acest scop, cu cele mai bune performante si productivitate in categoria sa, ceea ce inseamna ca Fortele Aeriene Romane vor avea in serviciu un avion de transport NATO de cea mai inalta clasa. Doresc sa va informez, in concluzie, ca reprezentantii nostri juridici sunt imputerniciti sa deschida orice actiune legala posibila, daca vor mai aparea probleme pe viitor, pentru a proteja imaginea si bunele intentii ale Alenia Aeronautica in Romania. Prezenta este un drept la replica, pe care va rog sa il publicati in ziarul Dvs., conform cu legile in vigoare si cu codul deontologic al jurnalistilor din Romania.
Marco Valerio Bonelli Head Media Communication


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.