In acest week-end, in cea mai mare parte a tarii vremea va fi calda pentru aceasta data. Duminica, in Capitala, aspectul vremii va fi unul frumos, de toamna blanda.

Cerul va fi variabil si numai noaptea va ploua si vor fi conditii de ceata. Mercurul termometrelor va atinge 12 grade Celsius la amiaza.

Duminica, in tara, desi vremea va fi calda pentru aceasta data calendaristica, cu precadere in Maramures, Crisana, Transilvania, Banat si Moldova, cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii extinse. Luni insa locuitorii din vestul, nordul si centrul Romaniei se vor confrunta cu o vreme mai rece, iar cei din sudul si din estul teritoriului national vor avea in continuare o vreme frumoasa. Racirea inseamna practic intensificarea vantului, dar si transformarea ploilor in lapovita si ninsoare.

  Comentariu specialistului
Temperatura aerului din Romania a continuat sa creasca. Ieri, la nord, dar si la sud de Muntii Apuseni si in sudul Banatului, mercurul termometrelor a urcat pana la 18 grade, in timp ce in Lunca Dunarii, in conditii de ceata persistenta, se inregistrau valori de 0... 1 grad. La acest sfarsit de saptamana, in cea mai mare parte a tarii, vremea va fi calda pentru aceasta data; valorile termice vor ramane ridicate in regiunile sudice si de rasarit, iar in cursul zilei de luni, cand in vest, nord si in centru, vremea se va raci. Racirea din acele zone presupune transformarea ploilor in lapovita si in ninsoare, in noaptea de luni/marti, iar in restul teritoriului vor fi doar ploi. (meteorolog Romica Jurca)     BUCURESTI - max. 8°C - min. - 1°C     Azi (sambata): Cerul va fi temporar noros si indeosebi dimineata se va semnala ceata. Vantul va sufla slab.   Maine (duminica): Vremea va fi calda. Cerul va fi variabil, cu innorari noaptea, iar dimineata vor fi conditii de ceata. Vantul va sufla slab. Maxima: 12°C, iar minima: 2 °C.   Poimaine (luni): Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua ziua. Maxima: 12°C, iar minima: 1°C.     Drumetii     Cabana Dambul Morii - Cheile Sapte Scari - Fosta Cabana Piatra Mare Traseul porneste de la Dambul Morii. La confluenta Vaii Pojarului cu Valea Sipoaia, drumul urmeaza spre sud, traversand apa pe un pod, apoi se merge la stanga pe Valea Sipoaia. Dupa ce traverseaza apa, poteca conduce spre Prapastia Ursului. De aici poteca urca pe firul apei pana la prima treapta a cascadei. Se traverseaza cele sapte trepte ale cascadelor, cu inaltimi de pana la 30 m. La capatul de sus al cheilor, o alta poteca face legatura spre Prapastia Ursului prin partea din amonte a cheilor, indreptandu-se catre fosta Cabana Piatra Mare. Urmeaza un urcus mai dificil din cauza bolovanilor. Ajungand la marginea padurii poteca se indreapta spre Poiana Sura de Piatra. La intoarcere se poate folosi acelasi traseu.       La munte     Azi (sambata): Vremea va fi calda. Cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla in general slab. Noaptea si dimineata pe vai si in depresiuni se va forma ceata. Maine (duminica): Vremea va fi calda pentru aceasta data. Cerul va fi noros si pe arii extinse va ploua. Poimaine (luni): Vremea se va raci accentuat in cea mai mare parte a zonei montane. Cerul va fi noros si vor fi precipitatii pe arii relativ extinse. Vor fi ploi, care se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare.     Azi in tara     Orase Temperatura importante maxima Bacau 9°C Baia Mare 13°C Brasov 12°C Buzau 11°C Cluj-Napoca 10°C Constanta 13°C Craiova 6°C Deva 13°C Galati 11°C Iasi 10°C Miercurea-Ciuc 9°C Oradea 14°C Pitesti 11°C Sibiu 11°C Suceava 9°C Targu-Mures 10°C Timisoara 14°C