Aproape toti romanii au aflat de crima comisa in Italia si atribuita unui cetatean roman de etnie roma, iar jumatate dintre acestia cred ca vina apartine in totalitate infractorului, in timp ce o treime considera ca este si vina altora, in principal
Aproape toti romanii au aflat de crima comisa in Italia si atribuita unui cetatean roman de etnie roma, iar jumatate dintre acestia cred ca vina apartine in totalitate infractorului, in timp ce o treime considera ca este si vina altora, in principal a autoritatilor romane si italiene. Concluzia rezulta dintr-un sondaj national realizat in luna noiembrie de Gallup Organization Romania pentru Agentia de Strategii Guvernamentale


La intrebarea daca au auzit de crima comisa de un rom de cetatenie romana in Italia, 95% dintre intervievati au raspuns pozitiv, iar aproape jumatate dintre acestia considera ca vina apartine in totalitate infractorului.

Alti 36% dintre respondenti apreciaza ca vina apartine si altora, iar responsabilitatea revine in principal autoritatilor italiene (50% dintre raspunsuri), autoritatilor romane (49%), grupurilor de imigranti de etnie roma din Italia (47%), organizatiilor de protejare a drepturilor minoritatilor (26%), grupurilor de imigranti romani din Italia (21%).

Aprecierile se bazeaza pe lipsa masurilor de siguranta din partea ambelor state (48%), a masurilor de protectie a minoritatilor (12%) si a conditiilor de trai din tara (5%).

Romanii considera de asemenea, in proportie de 4%, ca acest caz reprezinta o inscenare pentru a expulza imigrantii romani.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.153 persoane de peste 17 ani, considerat reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, cu o eroare de +/-2,9% la un nivel de incredere de 95%.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.