Numarul romanilor care au decedat in urma consumului de droguri, in anul 2006, a crescut in mod semnificativ, inregistrandu-se 25 de cazuri, in comparatie cu sase cazuri in anul precedent si cate sapte cazuri in anii 2004 si 2003, potrivit Raportului
Numarul romanilor care au decedat in urma consumului de droguri, in anul 2006, a crescut in mod semnificativ, inregistrandu-se 25 de cazuri, in comparatie cu sase cazuri in anul precedent si cate sapte cazuri in anii 2004 si 2003, potrivit Raportului national privind situatia drogurilor in Romania. Potrivit celui de-al treilea Raport national privind situatia drogurilor din Romania, prezentat de Agentia Nationala Antidrog (ANA), in cursul anului 2006 au fost inregistrate 25 de cazuri de deces ca urmare a consumului de droguri, dintre care 21 au fost directe, ca urmare a actiunii directe a substantei asupra organismului, iar patru indirecte. Numarul deceselor cauzate de consumul de droguri este mai mare comparativ cu anii precedenti, cand erau inregistrate mai putin de zece cazuri anual. In ceea ce priveste numarul cazurilor de hepatite B si C, precum si a celor de HIV, datele inregistrate in Bucuresti sunt neschimbate in anul 2006, comparativ cu anii anteriori (2003 - 2005). Cu toate acestea, presedintele ANA, Pavel Abraham, a declarat, citat de Mediafax, ca un studiu realizat recent, a caror date vor fi prezentate anul viitor, indica faptul ca 92% dintre consumatorii de droguri sunt infestati cu hepatita C. Potrivit raportului national, numarul internarilor pentru tratamentul dependentei de droguri se mentine, incepand cu anul 2001, la un nivel constant, principala cauza fiind slaba oferta terapeutica existenta. De asemenea, canabisul este cel mai consumat drog din Europa, aproximativ 70 de milioane de cetateni europeni incercandu-l cel putin o data in viata, iar 23 de milioane l-au consumat in ultimul an. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.